Orzechowy kurczak sezamowy z pieczarkami
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Orzechowy kurczak sezamowy z pieczarkami może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 380 kalorii, 21g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka zielonej cebuli, czosnek, nasiona sezamu i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć ocet ryżowy, można śledzić to danie główne z Czerwony Aksamitny Kubek Ciasto jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 54%. Spróbuj Kurczak imbirowo-sezamowy z Bok Choy i pieczarkami, Kurczak imbirowo-sezamowy z Bok Choy, cebulą i pieczarkami, oraz Sate z kurczaka sezamowego z sosem orzechowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu, doprowadzić 2 szklanki wody i ryżu do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu 20 minut.
Rozgrzać olej roślinny i olej sezamowy na dużej patelni na średnim ogniu, i podsmażyć zieloną cebulę i czosnek do miękkości.
Wymieszać z kurczakiem i grzybami i nadal gotować i mieszać około 5 minut.
Wymieszać w occie ryżowym, sosie sojowym i sezamie. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiej, i gotować na wolnym ogniu 20 minut, mieszając od czasu do czasu.
W misce wymieszaj skrobię kukurydzianą i 2 łyżki zimnej wody. Wymieszać mieszaninę skrobi kukurydzianej i orzeszki ziemne na patelni i gotować przez kilka minut na dużym ogniu do zgęstnienia.
Podawać na ugotowanym ryżu.