Orzechowe ciasto owocowe
Orzechowe ciasto owocowe zajmuje ok. 1 godzina i 40 minut od początku do końca. Ten deser ma 487 kalorii, 7G białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Ten wegetariański przepis lacto ovo podaje 10 i kosztuje 1,04 zł za porcję. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 52 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis z BBC Good Food wymaga jajek, proszku do pieczenia, zmielonego cynamonu i owoców. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Biały owocnik: lekki owocnik Nanna Jepson, Fruktkaka (Szwedzki Owocnik .... Nie Jak American Fruitcake), oraz Bezy orzechowe z orzechowym sosem pralinowo-czekoladowym.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Masło głęboki, 20cm okrągły blaszka ciasto i linii podstawy i boki z pergaminem do pieczenia.
Włóż całe orzechy laskowe, plus 1 łyżka cukru i mąki, do robota kuchennego i whizz, aż orzechy laskowe są tak dobrze, jak można je dostać.
Dodaj masło, pozostały cukier i jajka do procesora, a następnie dodaj wanilię, przyprawę, łyżeczkę soli, pozostałą mąkę i proszek do pieczenia. Whizz aż gładka.
Usuń ostrze, następnie wymieszaj startą cukinię, jabłko i suszone owoce.
Łyżką mieszankę do puszki, wygładzić wierzch, a następnie rozsypać posiekanymi orzechami laskowymi, dociskając je trochę do ciasta.
Piec przez 1 godz. 10 min (patrz końcówka, poniżej), pokrywając wierzch luźno folią po 45 min, aż ciasto wyrośnie i będzie złociste. Schłodzić w puszce przez 20 minut, a następnie wyjąć i ostudzić na stojaku z drutu.