Orzechowe batoniki zbożowe i owsiane

Orzechowe batoniki zbożowe i owsiane
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać orzechowe ziarna i batony owsiane spróbować. Ten przepis służy 16. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 201 kalorii, 4G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz syrop klonowy, nasiona słonecznika, staromodny owies i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Batoniki zbożowe i owsiane do żucia No-Bake, Batoniki Owsiane Z Cukinią Jagodową, oraz batoniki owsiane blueberry bananan dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Lekko płaszcz AN8 1 / 2x4" bochenek patelni z nonstick sprayu i linii z pergaminem, pozostawiając zwisające długie boki; spray pergamin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
PiekarnikPiekarnik
2
Przynieś daktyle i syrop klonowy do wrzenia w małym rondlu, zmniejsz ogień do średniej wysokości i gotuj, często mieszając, aż daktyle będą bardzo miękkie, a syrop klonowy zostanie nieznacznie zmniejszony, 8-10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KlonowySyrop Klonowy
DaktyleDaktyle
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Usuń datemixture z ognia i wymieszaj z masłem, aż się stopi. Mash daty z ziemniakiem lub widelcem, aż tak gładkie, jak to możliwe.(jeśli masz blender zanurzeniowy, będzie również działać). Powinieneś mieć około 1 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
DaktyleDaktyle
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
4
Wrzucić owies, migdały, pestki dyni, Słonecznik, amarant, i sól w largebowl.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona DyniNasiona Dyni
AmarantAmarant
MigdałyMigdały
Owies ZwyczajnyOwies Zwyczajny
SólSól
5
Wymieszać w mieszance daktylowej aż do równomiernego pokrycia.Zeskrobać połowę mieszanki owsianej do naczynia przygotowawczego i nacisnąć bardzo mocno i równomiernie gumową szpatułką, aby skompresować ją tak bardzo, jak to możliwe.
Składniki, których będziesz potrzebować
DaktyleDaktyle
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
6
Dodaj pozostałą mieszaninę owsa i naciśnij, aż bardzo ciasno zapakowane w patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Piec, tenting z folią, jeśli brązowienie zbytszybko, aż Bochenek ciemnieje w Kolorze ifirm wokół krawędzi, a Centrum daje tylko lekko po naciśnięciu, 45-50 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
8
Przenieś patelnię do stojaka z drutu i pozwól bochenkowi schłodzić patelnię przed wyjściem (może nawet usiąść).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PatelniaPatelnia
9
Pokroić w grube plastry o grubości 1/2"z ząbkowanym nożem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
10
Aby uzyskać chrupiące batony, ułóż plastry na arkuszu do pieczenia i piecz w temperaturze 177° do złotego brązu,8-10 minut lub tostuj zgodnie z życzeniem w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
DO przodu: Bochenek można zrobić 5 dni. Przechowywać szczelnie owinięte w roomtemperatura.
1
Nasiona sezamu (do amarantusa)
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
AmarantAmarant
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia9
Magazyn