Orzech Laskowy-Mocha Dacquoise

Orzech Laskowy-Mocha Dacquoise
Orzech laskowy-Mocha Dacquoise jest bezglutenowe przystawka. Jedna porcja zawiera 649 kalorii, 7G białka, oraz 52g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.28 za porcję. Jeśli masz mleko, instant espresso w proszku, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 33 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Orzech Laskowy Dacquoise, Ciasto Mokka Dacquoise, oraz Dacquoise z sosem Mocha dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojaki w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
2
Rozłóż orzechy laskowe na blasze do pieczenia i piec do tosty, 12 do 15 protokół; ostudzić całkowicie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości SmażoneKotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości Smażone
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
3
Połączyć 1 szklanka każdy orzechy laskowe i cukier oraz skrobię ziemniaczaną w blenderze lub maszynce i puls, aż bardzo drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia ZiemniaczanaSkrobia Ziemniaczana
Kotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości SmażoneKotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości Smażone
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Przełożyć do dużej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 275 stopni F. Linia 2 duże blachy do pieczenia z pergaminem. Używając miski jako przewodnika, narysuj trzy 7-calowe okręgi na pergaminie ołówkiem (2 okręgi na 1 kawałku i 1 okrąg na drugim); Odwróć pergamin, aby oznaczenia były skierowane w dół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
6
Białka, 1/2 szklanki cukru i sól umieścić w dużej żaroodpornej misce. Ustaw na rondlu gotującej się wody (nie pozwól miski dotknąć wody)i ubijaj, aż cukier się rozpuści i mieszanina będzie ciepła, od 2 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Wyjmij miskę z rondla i ubijaj mikserem na średniej prędkości, aż będzie sztywna i błyszcząca, ale nie sucha, około 2 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Złóż mleko i jedną czwartą mieszaniny białka jaja do mieszaniny orzechów za pomocą gumowej szpatułki, aż będzie gładka, a następnie złóż pozostałe białka, aż się połączą. Podziel ciasto między 3 kółka na pergaminie i równomiernie rozprowadź szpatułką przesuniętą, aby wypełnić koła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
9
Piec 1 godzinę, 30 minut, następnie zmień pozycję patelni i kontynuuj pieczenie, aż będzie twarde, suche i złociste, jeszcze 1 do 2 godzin. (Warstwy są wykonywane, gdy łatwo oderwać pergamin.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
10
Niech ostudzić lekko na blasze do pieczenia; oderwać pergamin i przenieść do stojaka do całkowitego ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
11
W międzyczasie zrób ganache: umieść 1 szklankę śmietany w misce bezpiecznej dla mikrofalówki; kuchenka mikrofalowa do bardzo gorącej, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
12
Ubić czekoladę i proszek espresso do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
1
Połączyć pozostałe 4 szklanki śmietany i 1/3 szklanki cukru w dużej misce i ubić mikserem na średniej prędkości, aż ledwo utrzymuje miękkie szczyty, 1 do 2 protokół. Kończ ubijanie kremu ręcznie trzepaczką do uzyskania miękkich szczytów; nie przegotuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Nałóż 2 warstwy bezy na blachę do pieczenia; rozłóż połowę ganache na każdą, do krawędzi. Przechowywać w lodówce, aż zestaw, 15 minut. (Jeśli ganache jest zbyt jędrny, aby się rozprzestrzeniać, mikrofaluj w odstępach 20-sekundowych, aby zmiękczyć.)
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
3
Umieść jedną z Bez z ganache na talerzu.
4
Posmarować 1 szklanką bitej śmietany. Drugą bezę z ganache ułożyć na wierzchu; rozprowadzić kolejną warstwą bitej śmietany. Na wierzchu ostanä ... bezÄ™, a wierzchu i boku ciasta przykryÄ ‡ pozostaĹ 'Ä ... bitÄ ... Ĺ" mietanÄ.... Posiekać Pozostałe 1/3 szklanki orzechów laskowych i posypać wierzchu ciasta wraz z ogoloną czekoladą. Przechowywać w lodówce co najmniej 6 godzin lub na noc przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Kotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości SmażoneKotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości Smażone
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
5
Zdjęcia Con Poulos
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn