Orzech Laskowy-Mocha Dacquoise

Orzech Laskowy-Mocha Dacquoise
Orzech laskowy-Mocha Dacquoise jest bezglutenowe przystawka. Jedna porcja zawiera 649 kalorii, 7G białka, oraz 52g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.28 za porcję. Jeśli masz mleko, instant espresso w proszku, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 33 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Orzech Laskowy Dacquoise, Ciasto Mokka Dacquoise, oraz Dacquoise z sosem Mocha dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojaki w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Rozłóż orzechy laskowe na blasze do pieczenia i piec do tosty, 12 do 15 protokół; ostudzić całkowicie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości SmażoneKotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości Smażone
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
3
Połączyć 1 szklanka każdy orzechy laskowe i cukier oraz skrobię ziemniaczaną w blenderze lub maszynce i puls, aż bardzo drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia ZiemniaczanaSkrobia Ziemniaczana
Kotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości SmażoneKotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości Smażone
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Przełożyć do dużej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 275 stopni F. Linia 2 duże blachy do pieczenia z pergaminem. Używając miski jako przewodnika, narysuj trzy 7-calowe okręgi na pergaminie ołówkiem (2 okręgi na 1 kawałku i 1 okrąg na drugim); Odwróć pergamin, aby oznaczenia były skierowane w dół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
6
Białka, 1/2 szklanki cukru i sól umieścić w dużej żaroodpornej misce. Ustaw na rondlu gotującej się wody (nie pozwól miski dotknąć wody)i ubijaj, aż cukier się rozpuści i mieszanina będzie ciepła, od 2 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Wyjmij miskę z rondla i ubijaj mikserem na średniej prędkości, aż będzie sztywna i błyszcząca, ale nie sucha, około 2 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Złóż mleko i jedną czwartą mieszaniny białka jaja do mieszaniny orzechów za pomocą gumowej szpatułki, aż będzie gładka, a następnie złóż pozostałe białka, aż się połączą. Podziel ciasto między 3 kółka na pergaminie i równomiernie rozprowadź szpatułką przesuniętą, aby wypełnić koła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
9
Piec 1 godzinę, 30 minut, następnie zmień pozycję patelni i kontynuuj pieczenie, aż będzie twarde, suche i złociste, jeszcze 1 do 2 godzin. (Warstwy są wykonywane, gdy łatwo oderwać pergamin.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
10
Niech ostudzić lekko na blasze do pieczenia; oderwać pergamin i przenieść do stojaka do całkowitego ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
11
W międzyczasie zrób ganache: umieść 1 szklankę śmietany w misce bezpiecznej dla mikrofalówki; kuchenka mikrofalowa do bardzo gorącej, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
12
Ubić czekoladę i proszek espresso do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
1
Połączyć pozostałe 4 szklanki śmietany i 1/3 szklanki cukru w dużej misce i ubić mikserem na średniej prędkości, aż ledwo utrzymuje miękkie szczyty, 1 do 2 protokół. Kończ ubijanie kremu ręcznie trzepaczką do uzyskania miękkich szczytów; nie przegotuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Nałóż 2 warstwy bezy na blachę do pieczenia; rozłóż połowę ganache na każdą, do krawędzi. Przechowywać w lodówce, aż zestaw, 15 minut. (Jeśli ganache jest zbyt jędrny, aby się rozprzestrzeniać, mikrofaluj w odstępach 20-sekundowych, aby zmiękczyć.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
3
Umieść jedną z Bez z ganache na talerzu.
4
Posmarować 1 szklanką bitej śmietany. Drugą bezę z ganache ułożyć na wierzchu; rozprowadzić kolejną warstwą bitej śmietany. Na wierzchu ostanä ... bezÄ™, a wierzchu i boku ciasta przykryÄ ‡ pozostaĹ 'Ä ... bitÄ ... Ĺ" mietanÄ.... Posiekać Pozostałe 1/3 szklanki orzechów laskowych i posypać wierzchu ciasta wraz z ogoloną czekoladą. Przechowywać w lodówce co najmniej 6 godzin lub na noc przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Kotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości SmażoneKotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości Smażone
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
5
Zdjęcia Con Poulos
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn