Orzech laskowy Dacquoise z musem czekoladowym i kandyzowanymi orzechami laskowymi
Orzech laskowy Dacquoise z musem czekoladowym i kandyzowanymi orzechami laskowymi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na $3.45 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 1588 kalorii, 21g białka, oraz 97 g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz drobny cukier, śmietanę z kamienia nazębnego, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. 3 osoby próbowały i polubiły ten przepis. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Mrożona Biała Czekolada I Orzech Laskowy Dacquoise, Orzech Laskowy Dacquoise, oraz Orzech laskowy i migdałowy Dacquoise.
Instrukcje
1
Przygotuj blachy do pieczenia: na dwóch dużych arkuszach pergaminu użyj 8-calowego szablonu (patelnia do tarty lub koło ciasta jest dobre), aby prześledzić dwa okręgi na każdym arkuszu, w odległości 1 cala od siebie. Kąciki dwóch blach do pieczenia posmarować masłem. Naciśnij każdy arkusz pergaminu, oznaczony bokiem w dół, na blasze do pieczenia, aby trzymać.Lekko posmarować pergaminem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
1
Białka połączyć ze śmietaną z kamienia nazębnego i soli; ubijać na średniej prędkości do spienienia. Zwiększ prędkość do średnio wysokiej i stopniowo dodawaj 1/2 szklanki drobnego cukru. Ubijaj do uzyskania błyszczących i gładkich szczytów o średniej sztywności. Podczas ostatnich kilku obrotów trzepaczką, dodać wanilię i włączyć prędkość do wysokiej.
W czterech lub pięciu dodatkach, złożyć mieszaninę z cukrem orzechowym, posypać, a następnie złożyć delikatnie, aby nie opróżnić piany. Rur dyski dacquoise i piec, aż chrupiące, ale nadal blady: Miarka ciasto dacquoise do worka ciasta wyposażone w 1/2-calowy zwykły okrągły czubek. Popchnij mieszaninę w kierunku końcówki i przekręć worek zamknięty. Ułóż pergaminowe arkusze na powierzchni roboczej. Zaznacz środek każdego okręgu kropką ciasta. Zaczynając od środka, rura bezy w ciągłej spirali, aż dotkniesz zewnętrznej krawędzi. Powtórz z pozostałymi trzema kółkami. Również rur kilka 3-calowych ciastek spiralnych; będziesz ich używać do testowania doneness. Wygładzić wszelkie luki za pomocą wykałaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®
Piec w rozgrzanym piekarniku, aż dyski czują się suche, ale nadal są dość Blade. Sprawdź piekarnik po 20 minutach; jeśli widać brązowienie, zmniejsz ogień do 121° i kontynuuj pieczenie przez około 80 minut. razem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
4
Test na doneness przez rozbicie jednego schłodzonego ciastka na pół. Jeśli jest równomiernie ostry, dyski są gotowe. Jeśli nadal jest trochę miękki w środku, piec dyski około 10 min. dłużej bez podnoszenia ciepła. Przesuń pergamin na stojaki. Całkowicie schłodzić dyski, a następnie delikatnie odkleić pergamin. Przycinanie warstw ciasta: Ustaw szablon śledzenia delikatnie na każdym dysku. Bez naciskania, cięcie wokół krawędzi ostrym nożem do parkowania, golenie nierówne krawędzie (zarezerwować wykończenia). Przechowuj warstwy między arkuszami pergaminu w hermetycznym pojemniku, aż do złożenia ciasta. Zmiażdżyć okruchy dysku na grube okruchy; dodać je do zarezerwowanych zmielonych orzechów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®
Zrób mus czekoladowy: rozpuść czekoladę i masło na gotującej się wodzie. Gdy większość czekolady stopi się, wyjąć z ognia, mieszać aż będzie gładka i odstawić na około 5 minut do ostygnięcia do 38° na termometrze natychmiastowego odczytu. Beat mocno aż idealnie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
6
Ubijamy cztery żółtka po kolei. Odstawić mieszaninę do ostygnięcia.
Ubić cztery białka z solą do spienienia. Stopniowo dodawać 3 Tbs. drobny cukier i ubijaj, aż białka będą błyszczące i gładkie, a szczyty średnio sztywne. Trzepak powinien oznaczyć ślady w mieszance. Gdy czekolada wydaje się nieco chłodniejsza niż temperatura ciała, wymieszaj około ćwierć ubitych białek do czekolady, aby ją rozjaśnić. Złóż tę mieszaninę czekolady do pozostałych białek w trzech lub czterech dodatkach, układając czekoladę na górze, składając delikatnie i skrobając boki i dół w razie potrzeby. W schłodzonej misce z schłodzonymi ubijakami ubij śmietanę, aż uformują się jędrne szczyty. W ostatniej chwili dodaj wanilię. Złóż bitą śmietanę do schłodzonej mieszaniny czekolady; jej dobrze, jeśli jej lekko smugi po youre gotowe składanie. Przechowywać w lodówce, pokryte, co najmniej 3 godziny, ale nie dłużej niż 2 dni. Glazury orzechy laskowe: delikatnie poke spiczasty drewniane wykałaczki w dolnej części każdego orzecha laskowego w punkcie nieco od centrum skrzyżowania płatów DNA tak nakrętka przyzwyczajenia podzielić. Włóż go na tyle, aby chwycić lub nakrętka się podzieli. Przygotuj płytką kąpiel z gorącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Drobny
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)
Cukierki Waflowe Necco
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Pomidory Słoneczne Nie
1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Cukierki Peachie-o
8
W małym, głębokim rondlu połącz cukier, wodę i śmietanę z kamienia nazębnego. Ustawić na średnim ogniu i gotować, wirując, ale nie mieszając, aż cukier się rozpuści i syrop będzie przezroczysty. Boki patelni umyć pędzelkiem do ciasta zanurzonym w zimnej wodzie. Podgrzać do średniej wysokości i zagotować syrop, obracając patelnię, ale nie mieszając. Gotować, aż syrop zmieni kolor na bursztynowy, około 10 minut. Natychmiast wyjmij garnek z ognia i włóż go do łaźni wodnej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj (około 9)
Pasek Skórki Cytrynowej
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do Ciasta
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
9
Odstawić, aż bąbelki ustąpią (nie dłużej niż 15 minut). Odchylić patelnię i ostrożnie zanurzyć orzechy w syropie, kręcąc je podczas wyjmowania. Trzymać je w pozycji pionowej w jabłku lub bloku styropianowymaby wysuszyć, uważając, aby nie kapać gorący karmel na palcach. Jeśli jest wilgotny, przechowywać w lodówce orzechy i jabłka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Złóż warstwy i udekoruj ciasto: umieść odrobinę musu na środku pokrytego folią tekturowego okręgu ciasta lub spodu patelni. Wyśrodkuj dacquoise disk na górze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
11
Rozprowadzić 3/4 szklanki musu na dysku. Top z innym dyskiem i powtórz ze wszystkimi dyskami (kończącymi się dyskiem), upewniając się, że stos jest prosty. Po użyciu wszystkich dysków, przechowywać ciasto i pozostały Mus w lodówce przez około 15 minut, aby ujędrnić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (około
12
Rozłóż kubek musu wokół boków ciasta i inny kubek na górze. Jeśli ciasto zacznie się topić lub ślizgać w miarę mrozu, odstaw je do lodówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (około
13
Zgarnij mieszankę z okruchami orzechów i delikatnie naciśnij ją na spodzie boków ciasta, przechodząc dwie trzecie drogi wokół ciasta.
14
Dopasuj torebkę ciasta z końcówką Gwiazdy 1/4 cala, napełnij musem 3/4 szklanki i wymieszaj dwanaście rozet 1/2 cala, rozmieszczonych równomiernie, wokół krawędzi wierzchu ciasta. Przechowywać w lodówce przez co najmniej godzinę (lub do 7 godzin).