Orzech laskowy Dacquoise z musem czekoladowym i kandyzowanymi orzechami laskowymi

Orzech laskowy Dacquoise z musem czekoladowym i kandyzowanymi orzechami laskowymi
Orzech laskowy Dacquoise z musem czekoladowym i kandyzowanymi orzechami laskowymi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na $3.45 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 1588 kalorii, 21g białka, oraz 97 g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz drobny cukier, śmietanę z kamienia nazębnego, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. 3 osoby próbowały i polubiły ten przepis. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Mrożona Biała Czekolada I Orzech Laskowy Dacquoise, Orzech Laskowy Dacquoise, oraz Orzech laskowy i migdałowy Dacquoise.

Instrukcje

1
Przygotuj blachy do pieczenia: na dwóch dużych arkuszach pergaminu użyj 8-calowego szablonu (patelnia do tarty lub koło ciasta jest dobre), aby prześledzić dwa okręgi na każdym arkuszu, w odległości 1 cala od siebie. Kąciki dwóch blach do pieczenia posmarować masłem. Naciśnij każdy arkusz pergaminu, oznaczony bokiem w dół, na blasze do pieczenia, aby trzymać.Lekko posmarować pergaminem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
1
Białka połączyć ze śmietaną z kamienia nazębnego i soli; ubijać na średniej prędkości do spienienia. Zwiększ prędkość do średnio wysokiej i stopniowo dodawaj 1/2 szklanki drobnego cukru. Ubijaj do uzyskania błyszczących i gładkich szczytów o średniej sztywności. Podczas ostatnich kilku obrotów trzepaczką, dodać wanilię i włączyć prędkość do wysokiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj (około 9)Białka Jaj (około 9)
Cukier DrobnyCukier Drobny
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
2
W czterech lub pięciu dodatkach, złożyć mieszaninę z cukrem orzechowym, posypać, a następnie złożyć delikatnie, aby nie opróżnić piany. Rur dyski dacquoise i piec, aż chrupiące, ale nadal blady: Miarka ciasto dacquoise do worka ciasta wyposażone w 1/2-calowy zwykły okrągły czubek. Popchnij mieszaninę w kierunku końcówki i przekręć worek zamknięty. Ułóż pergaminowe arkusze na powierzchni roboczej. Zaznacz środek każdego okręgu kropką ciasta. Zaczynając od środka, rura bezy w ciągłej spirali, aż dotkniesz zewnętrznej krawędzi. Powtórz z pozostałymi trzema kółkami. Również rur kilka 3-calowych ciastek spiralnych; będziesz ich używać do testowania doneness. Wygładzić wszelkie luki za pomocą wykałaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Piec w rozgrzanym piekarniku, aż dyski czują się suche, ale nadal są dość Blade. Sprawdź piekarnik po 20 minutach; jeśli widać brązowienie, zmniejsz ogień do 121° i kontynuuj pieczenie przez około 80 minut. razem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
4
Test na doneness przez rozbicie jednego schłodzonego ciastka na pół. Jeśli jest równomiernie ostry, dyski są gotowe. Jeśli nadal jest trochę miękki w środku, piec dyski około 10 min. dłużej bez podnoszenia ciepła. Przesuń pergamin na stojaki. Całkowicie schłodzić dyski, a następnie delikatnie odkleić pergamin. Przycinanie warstw ciasta: Ustaw szablon śledzenia delikatnie na każdym dysku. Bez naciskania, cięcie wokół krawędzi ostrym nożem do parkowania, golenie nierówne krawędzie (zarezerwować wykończenia). Przechowuj warstwy między arkuszami pergaminu w hermetycznym pojemniku, aż do złożenia ciasta. Zmiażdżyć okruchy dysku na grube okruchy; dodać je do zarezerwowanych zmielonych orzechów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
5
Zrób mus czekoladowy: rozpuść czekoladę i masło na gotującej się wodzie. Gdy większość czekolady stopi się, wyjąć z ognia, mieszać aż będzie gładka i odstawić na około 5 minut do ostygnięcia do 38° na termometrze natychmiastowego odczytu. Beat mocno aż idealnie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
6
Ubijamy cztery żółtka po kolei. Odstawić mieszaninę do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
7
Ubić cztery białka z solą do spienienia. Stopniowo dodawać 3 Tbs. drobny cukier i ubijaj, aż białka będą błyszczące i gładkie, a szczyty średnio sztywne. Trzepak powinien oznaczyć ślady w mieszance. Gdy czekolada wydaje się nieco chłodniejsza niż temperatura ciała, wymieszaj około ćwierć ubitych białek do czekolady, aby ją rozjaśnić. Złóż tę mieszaninę czekolady do pozostałych białek w trzech lub czterech dodatkach, układając czekoladę na górze, składając delikatnie i skrobając boki i dół w razie potrzeby. W schłodzonej misce z schłodzonymi ubijakami ubij śmietanę, aż uformują się jędrne szczyty. W ostatniej chwili dodaj wanilię. Złóż bitą śmietanę do schłodzonej mieszaniny czekolady; jej dobrze, jeśli jej lekko smugi po youre gotowe składanie. Przechowywać w lodówce, pokryte, co najmniej 3 godziny, ale nie dłużej niż 2 dni. Glazury orzechy laskowe: delikatnie poke spiczasty drewniane wykałaczki w dolnej części każdego orzecha laskowego w punkcie nieco od centrum skrzyżowania płatów DNA tak nakrętka przyzwyczajenia podzielić. Włóż go na tyle, aby chwycić lub nakrętka się podzieli. Przygotuj płytką kąpiel z gorącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier DrobnyCukier Drobny
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
W małym, głębokim rondlu połącz cukier, wodę i śmietanę z kamienia nazębnego. Ustawić na średnim ogniu i gotować, wirując, ale nie mieszając, aż cukier się rozpuści i syrop będzie przezroczysty. Boki patelni umyć pędzelkiem do ciasta zanurzonym w zimnej wodzie. Podgrzać do średniej wysokości i zagotować syrop, obracając patelnię, ale nie mieszając. Gotować, aż syrop zmieni kolor na bursztynowy, około 10 minut. Natychmiast wyjmij garnek z ognia i włóż go do łaźni wodnej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj (około 9)Białka Jaj (około 9)
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
9
Odstawić, aż bąbelki ustąpią (nie dłużej niż 15 minut). Odchylić patelnię i ostrożnie zanurzyć orzechy w syropie, kręcąc je podczas wyjmowania. Trzymać je w pozycji pionowej w jabłku lub bloku styropianowymaby wysuszyć, uważając, aby nie kapać gorący karmel na palcach. Jeśli jest wilgotny, przechowywać w lodówce orzechy i jabłka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Złóż warstwy i udekoruj ciasto: umieść odrobinę musu na środku pokrytego folią tekturowego okręgu ciasta lub spodu patelni. Wyśrodkuj dacquoise disk na górze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
11
Rozprowadzić 3/4 szklanki musu na dysku. Top z innym dyskiem i powtórz ze wszystkimi dyskami (kończącymi się dyskiem), upewniając się, że stos jest prosty. Po użyciu wszystkich dysków, przechowywać ciasto i pozostały Mus w lodówce przez około 15 minut, aby ujędrnić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
12
Rozłóż kubek musu wokół boków ciasta i inny kubek na górze. Jeśli ciasto zacznie się topić lub ślizgać w miarę mrozu, odstaw je do lodówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
13
Zgarnij mieszankę z okruchami orzechów i delikatnie naciśnij ją na spodzie boków ciasta, przechodząc dwie trzecie drogi wokół ciasta.
14
Dopasuj torebkę ciasta z końcówką Gwiazdy 1/4 cala, napełnij musem 3/4 szklanki i wymieszaj dwanaście rozet 1/2 cala, rozmieszczonych równomiernie, wokół krawędzi wierzchu ciasta. Przechowywać w lodówce przez co najmniej godzinę (lub do 7 godzin).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
15
Tuż przed podaniem polej każdą rozetę kandyzowanymi orzechami laskowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)
16
Ciasto pokroić ostrym, cienkim nożem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
1
Rozmiar
2
na bazie dwunastu porcji, kalorii
1
430, tłuszcz
2
33, Kalorie Tłuszczowe
1
300, Tłuszcze Nasycone
2
15, białko
3
7, Tłuszcz Jednonienasycony
4
12, węglowodany
5
105, Cholesterol
6
110, błonnik
7
Foto: Mark Ferri
8
Oceń ten przepis i zobacz opinie
1
33, Tłuszcz Wielonienasycony
2
2, sód
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn