Orzech i stilton orzotto z pieczonym sosem do squasha i Porto

Orzech i stilton orzotto z pieczonym sosem do squasha i Porto
Orzech i stilton orzotto z pieczonym sosem do squasha i Porto może być tylko lacto ovo vegetarian przepis, którego szukałeś. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.74 za porcję. Jedna porcja zawiera 537 kalorii, 10g białka, oraz 31 g tłuszczu. Jeśli masz goździki, gałkę muszkatołową, szalotkę bananową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 33 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 60%. Spróbuj Pierś indyka faszerowana figami i Stiltonem z sosem portowym, Stek w paski z masłem Stilton-Port, oraz Umami-Dusted Burgers with Port Wine and Stilton dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Namoczyć 100 g orzechów włoskich w wodzie przez noc. Przecedzić przez sito, włożyć do patelni i przykryć 300 ml wody. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 15 minut. Odcedzić ponownie, wrócić do patelni z wywarem i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Wlać do blendera, miksować na medium przez 5 minut, a następnie odcedzić z powrotem na patelnię. Odstawić do kroku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Zrobić sos: zmiękczyć szalotkę w oleju na delikatnym ogniu przez 10 minut. Wymieszaj przyprawy i wywar, zwiększ ogień i zmniejsz o trzy czwarte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
4
Wlać Port i delikatnie gotować na wolnym ogniu przez 20 min. Odcedź do czystej patelni i zmniejsz na dużym ogniu, aż zgęstnieje, około 10 minut. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
PortPort
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6
Do squasha rozgrzej masło na patelni żaroodpornej. Dynię podsmażamy przez 3-4 min, następnie mieszamy orzechy włoskie z cynamonem, cukrem i szczyptą soli. Piecz przez 15-20 minut lub do miękkości. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Tymczasem zrób orzotto. Podgrzać bulion orzechowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
8
Na dużej, głębokiej patelni rozgrzać olej i 25 g masła, dodać szalotki i zmiękczyć przez 10 min, ale nie farbować. Czosnek wymieszać i gotować 3-4 min więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Wyjąć z patelni, odstawić na bok, a następnie wytrzeć patelnię do czysta. Zwiększ ogień, dodaj jęczmień i tostuj przez 2-3 minuty, utrzymując go w ruchu, aby się nie palił. Szybko wymieszać szalotki i czosnek z powrotem do patelni z jęczmieniem, a następnie wlać szampana. Dobrze wymieszać i dodać chochlę ciepłego bulionu orzechowego. Obniż trochę ogień i dodawaj wywar, gdy orzotto wygląda na spragnione, mieszając od czasu do czasu, aby zapobiec przywieraniu do patelni. (W sumie potrzebujesz około 500 ml zapasu. W razie potrzeby uzupełnić bulion warzywny.) Gotować, aż jęczmień będzie miękki 35-40 min (masz z tym dużo więcej gracji niż z ryżem, ponieważ dłużej zachowuje swój kęs).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
SzampanSzampan
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
JęczmieńJęczmień
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
10
Po ugotowaniu dodajemy kolejną połówkę bulionu (aby zapobiec zgęstnieniu orzotto podczas stygnięcia), następnie mieszamy szczudłę i gałkę masła. Wymieszać i doprawić, pamiętając, że stilton może być bardzo słony.
Składniki, których będziesz potrzebować
StiltonStilton
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
11
Aby podać, podgrzej sos, dodając trochę więcej Porto, jeśli jest zbyt gęsty, następnie zamieszaj galaretkę z czerwonej porzeczki, aż się rozpuści i zakończ masłem. Łyżka trochę sosu na każdym talerzu i top z kilku łyżek orzotto.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
PortPort
12
Udekoruj prażonymi połówkami dyni i orzecha włoskiego, kilkoma małymi kawałkami szczudliny i liśćmi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Orzecha WłoskiegoPołówki Orzecha Włoskiego
StiltonStilton
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania

Składniki

100Orzechy dowolne (posiekane)połówki orzecha włoskiegopołówki orzecha włoskiego5006 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiPietruszka drobno posiekana do dekoracjiPietruszka drobno posiekana do dekoracji11 funt cukinii,olej słonecznikowyolej słonecznikowy25Orzechy dowolne (posiekane)masło niesolone, Plus gałka extramasło niesolone, Plus gałka extra2szalotka bananowa, drobno posiekanaszalotka bananowa, drobno posiekana1ząbek czosnku, drobno posiekanyząbek czosnku, drobno posiekany100Orzechy dowolne (posiekane)jęczmień perłowyjęczmień perłowy1256 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszampanszampan85Orzechy dowolne (posiekane)stilton lub wegetariańska alternatywa, kostka, plus dodatkowo do serwowaniastilton lub wegetariańska alternatywa, kostka, plus dodatkowo do serwowania1szalotka bananowa, drobno posiekanaszalotka bananowa, drobno posiekana1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)olej słonecznikowyolej słonecznikowy4jagody jałowca, lekko rozgniecionejagody jałowca, lekko rozgniecione1stickCynamon 5cm połamany na półCynamon 5cm połamany na pół2Scotch Bonnet Chile, posiekaneScotch Bonnet Chile, posiekane51kardamon czarny lub zielonykardamon czarny lub zielony1szczyptaszczypta startej gałki muszkatołowejszczypta startej gałki muszkatołowej2006 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiPietruszka drobno posiekana do dekoracjiPietruszka drobno posiekana do dekoracji3006 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkitawny porttawny port1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)galaretka z czerwonej porzeczkigalaretka z czerwonej porzeczki25Orzechy dowolne (posiekane)masło niesolonemasło niesolone25Orzechy dowolne (posiekane)2 oliwki nadziewane pimiento2 oliwki nadziewane pimiento1małedyni, obrane, deseeded i pokroić w kostkę 1cmdyni, obrane, deseeded i pokroić w kostkę 1cm25Orzechy dowolne (posiekane)połówki orzecha włoskiegopołówki orzecha włoskiego1szczyptaszczypta zmielonego cynamonuszczypta zmielonego cynamonu11 funt cukinii,lekki cukier muscovadolekki cukier muscovado1małeliście rukoli, do podanialiście rukoli, do podania
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia13
Magazyn