Oryginalny Sernik Nowojorski
Ten przepis służy 8. Na $2.4 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 908 kalorii, 14g białka, oraz 76 g tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką ciężką śmietanę, jajka, serek philadelphia i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Oryginalny Sernik Nowojorski, Lindy ' s Cheesecake-jest to tradycyjny nowojorski Sernik, oraz Fabryka Serników Oryginalny Sernik.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Make i piec ciasto ciasto zgodnie z zaleceniami i pozostawić na patelni. Nie wyłączaj piekarnika.
W dużej misce, za pomocą miksera elektrycznego wyposażonego w mocowanie łopatek, jeśli mikser ma jeden, beat 1 pakiet serek, 1/3 szklanki cukru, i skrobia kukurydziana razem na niskim, aż kremowy, o 3 protokół, skrobanie dół miski kilka razy. Zmiksować pozostały serek śmietankowy, po jednym opakowaniu na raz, dobrze ubijając i skrobając miskę po każdym.
Zwiększyć szybkość miksera do średniej i ubić pozostały cukier, a następnie wanilię. Zmiksować w jajkach, po jednym na raz, bicie dobrze po każdym. Ubij w śmietanie, aż do całkowitego wymieszania. Wypełnienie będzie wyglądać lekko, kremowo, przewiewnie i prawie jak kłębiaste chmury. Uważaj, aby nie przesadzić! Delikatnie łyżką ciasto na skorupie.
Umieść patelnię tortową w dużej płytkiej patelni zawierającej gorącą wodę, która jest w połowie (około 1 cala) od strony formy sprężynowej.
Piec, aż krawędź jest światło złoty brąz, góra jest Światło złoto, a centrum ledwo jiggles, o 1 1/4 godziny. Jeśli ciasto nadal czuje się miękkie wokół krawędzi, niech piec przez 10 minut więcej (Czas gotowania będzie o tym samym dla obu 8-i 9-calowy serniki).
Wyjmij sernik z łaźni wodnej, przelej do drucianego stojaka i pozostaw do ostygnięcia na 2 godziny (po prostu odejdź—nie ruszaj go). Następnie pozostawić ciasto na patelni, przykryć luźno folią i przechowywać w lodówce do całkowitego wystygnięcia przed podaniem, najlepiej na noc lub przez co najmniej 6 godzin.
Zwolnij i usuń stronę sprężynyformularz, pozostawiając ciasto na dnie patelni.
Umieścić na talerzu ciasta. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania. Pokroić ostrym nożem o prostej krawędzi, nie ząbkowanym, przepłukując nóż ciepłą wodą między plastrami. Przechowywać w lodówce wszelkie resztki ciasta, szczelnie przykryte, i cieszyć się w ciągu 2 dni, lub owinąć i zamrozić na okres do 1 miesiąca.
Zawsze piecz sernik w łaźni wodnej, tak jak u Juniora. utrzymuje ciepło w piekarniku wilgotne i pomaga piec ciasto powoli, delikatnie i równomiernie. Pomaga również zapewnić, że ciasto będzie miało gładką górę, bez dużych pęknięć.
Przedruk za zgodą Junior ' s Home Cooking: ponad 100 przepisów na klasyczne Jedzenie Comfort autorstwa Alana Rosena i Beth Allen. Tekst © 2013 Alan Rosen i Beth Allen; zdjęcia © 2013 Mark Ferri. Opublikowane przez Taunton Press.