Orecchiette z karczochami i szwajcarskim Chard
Orecchiette z karczochami i boczkiem szwajcarskim może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,41 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 391 kalorii, 16G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz karczochy, sól, oliwa z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Orecchiette z Chorizo i szwajcarskim Chard, Orecchiette z domową kiełbasą z kopru włoskiego i Chardą Szwajcarską, oraz Cabernet duszone żeberka z Chardą Szwajcarską i Orecchiette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu i zawirować w oleju.
Dodaj karczochy do patelni i dobrze zapiekać z jednej strony przez 3 minuty.
Posypać szalotki i czosnek wokół karczochów, mieszając wszystko wokół na patelni do brązowego równomiernie.
Dodaj szwajcarski boczniak, sól, pieprz, skórkę z cytryny i bulion z kurczaka i zagotuj, skrobając dno patelni. Obniżyć ogień do medium, przykryć, i gotować przez 10 więcej minut.
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, następnie odcedzić i wrócić do garnka z mieszanką karczochów. Podzielić na 4 miski, a na wierzchu pokruszony kozi ser.