Orecchiette z indyjskim kalafiorem i groszkiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Orecchiette z kalafiorem i groszkiem przyprawionym Indianami. Ten wegański przepis służy 4 i kosztuje $1.4 za porcję. Jedna porcja zawiera 470 kalorii, 16G białka, oraz 9g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś czosnek, mielony kminek, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Indyjski Groszek Przyprawiony, Ziemniaki indyjskie, groch i kalafior, oraz Indyjski Groszek Z Tofu.
Instrukcje
Na dużej patelni rozgrzać olej na umiarkowanie małym ogniu.
Dodać cebulę i gotować, aż zacznie mięknąć, o 3 protokół. Wymieszać czosnek, kminek i kolendrę i gotować, aż pachnące, 2 minuty dłużej.
Dodać kalafior do mieszanki cebuli; wymieszać do herbu.
Dodać wodę, doprowadzić do duszenia, przykryć i pary przez 3 minuty. Wymieszać pomidory i sól. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, przez 10 minut.
Dodać groszek i kolendry i gotować, aż kalafior jest miękki i groszek są gorące, o 2 minuty dłużej.
W dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować orecchiette aż tylko zrobić, o 15 protokół.
Odcedzić i wymieszać z sosem.
Rekomendacja win: pachnące sosy bardzo dobrze współpracują z pachnącymi winami, takimi jak gewrztraminers, które mogą pochodzić z regionu Alzacji we Francji lub z Kalifornii. Wersja alzacka ma często większą kwasowość.