Orecchiette z brokułami Rabe i smażoną ciecierzycą
Orecchiette z brokułami Rabe i smażoną ciecierzycą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 614 kalorii, 20g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka makaronu orecchiette, masło, fasola garbanzo i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Orecchiette Z Brokułami Rabe & Ciecierzyca, Orecchiette z ciecierzycą i brokułami Rabe, oraz Orecchiette z brokułami Rabe (Orecchiette con Cime di Rapa).
Instrukcje
Gotuj orecchiette w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż makaron będzie miękki, ale nadal twardy do ugryzienia.
Odcedzić makaron, rezerwując 1 szklankę płynu do gotowania.
W międzyczasie roztopić masło z oliwą z oliwek w innym dużym garnku na dużym ogniu.
Dodać czosnek i wymieszać 30 sekund.
Dodać fasolę garbanzo i sauté aż fasolę garbanzo zaczynają kolor, o 8 protokół.
Dodaj połowę pokrojonej świeżej szałwii i smażyć 1 minutę do mieszania smaków.
Dodaj brokuły rabe, Wino i 1/2 szklanki zastrzeżone gotowania płynu do garnka. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż brokuły rabe jest chrupiące-przetargu, o 5 protokół. Odkryć i dodać makaron, pozostała szałwia, i parmezan; wrzucić do połączenia.
Wymieszać więcej zarezerwowanego płynu do gotowania przez łyżki stołowe, jeśli makaron jest suchy. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przenieść do dużej miski i służyć.