Orange Pull - Apart Bochenek
Pomarańczowy Pull-Apart Bochenek może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 299 kalorii. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 49 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 105 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz miód, jajko, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Apple Pie Pull Apart Loaf, Pull-Apart Caramel Loaf, oraz Serowy Czosnek Pull Apart Bochenek dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce miksera stojaka wyposażonego w zaczep do ciasta, połączyć wodę, drożdże, mąkę z kaszy mannej i miód. Wymieszać, aby połączyć i pozostawić do piany, o 10 protokół.
Dodać mąkę chlebową, sok pomarańczowy, jajko i sól. Zagniataj na małej prędkości, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, około 10 minut.
Dodaj ekstrakt z wanilii, ekstrakt z pomarańczy i masło. Kontynuuj ugniatanie, aż ciasto będzie lśniące i elastyczne, a masło zostanie całkowicie włączone, około 5 minut dłużej. Przykryj miskę folią i odstaw na bok, aż ciasto podwoi się, około godziny.
Powierzchnia robocza mąki i ciasto. Ciasto zagnieść krótko, a następnie pokroić na około 16 sztuk (jeśli są nierówne, jest ok).
Rzuć każdy kawałek w piłkę.
Dostosuj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. Spryskaj wysoką, 8-calową okrągłą patelnię z nieprzywierającym sprayem do gotowania (działa również patelnia springform).
Wlej cukier na mały talerz, zwinąć każdą kulkę w cukier, aby go pokryć, i ułóż kawałki luźno na patelni do pieczenia.
Pozostały cukier posypać wierzchem kulek. Przykryj patelnię folią i odstaw na bok, aż ciasto podwoi się, około 30 minut.
Gdy bułki wzrosły, zdjąć folię i piec do rumiane, o 35 protokół.
Wyjąć patelnię z piekarnika, ostudzić na stojaku na 5 minut, obrócić bochenek i ostudzić na stojaku. Przykryj chleb czystym ręcznikiem kuchennym, aby uzyskać bardziej miękką skórkę.