Orange Cream Angel Food Cake
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać pomarańczowy krem Angel Food Cake spróbować. Ten bezglutenowy przepis służy 12 i kosztuje 1,25 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 421 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Dzień Matki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 25 minut. Mieszanka betty angel Food Cake mix, sól, skrobia kukurydziana, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Orange Angel Food Cake, Orange Angel Food Cake, oraz Pomarańczowy Glazurowane Angel Food Cake.
Instrukcje
Przesuń stojak piekarnika do najniższej pozycji (Usuń inne stojaki).
Rozgrzać piekarnik do 177°. w bardzo dużej szklanej lub metalowej misce, wymieszać ciasto i zimną wodę z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund. Beat na średniej prędkości 1 minuta.
Wlać do 10-calowej patelni tortowej angel food (tube). (Nie używaj fluted tube cake pan lub 9-calowy Angel food pan lub ciasto przepełni się.)
Piec 37 do 47 minut lub do góry jest ciemny złoty brąz i pęknięcia czują się bardzo suche i nie są lepkie. Nie lekceważ. Natychmiast obrócić patelnię do góry nogami na szklaną butelkę, aż ciasto będzie całkowicie chłodne, około 2 godzin.
W międzyczasie w 2-ćwiartkowym rondlu ubić żółtka, cukier, skrobię kukurydzianą, sok pomarańczowy i sól trzepaczką do wymieszania.
Dodać masło; gotować 2 do 3 minut na średnim ogniu, często mieszając, aż do wrzenia. Gotować od 3 do 5 minut, stale mieszając, aż zgęstnieje i mieszanina pokryje tylną część łyżki. Natychmiast wlać pomarańczową mieszankę (pomarańczowy twarog) przez sitko o drobnych oczkach do średniej miski. Przykryć folią, naciskając folię bezpośrednio na powierzchnię pomarańczowego twarogu. Przechowywać w lodówce około 1 godziny lub do całkowitego ostygnięcia.
W średniej misce ubij śmietanę na dużej prędkości, aż utworzą się sztywne szczyty. Złóż bitą śmietanę i startą skórkę pomarańczową na twaróg pomarańczowy.
Na talerzu serwowania, umieścić ciasto z rumiane stronie w dół.
Odciąć 1/3 wierzchu ciasta, używając długiego, ostrego noża; odstawić. Wyciągnij tunel o szerokości 1 cala i głębokości 1 cala wokół ciasta. Odstawić wyłuskane ciasto do innego użycia. Łyżka 1 1/3 szklanki śmietany pomarańczowej do tunelu. Wymień wierzch ciasta, aby uszczelnić nadzienie. Wierzch i bok ciasta z pozostałą śmietaną pomarańczową. Przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny przed podaniem.
Dekoruj pomarańczowymi akcentami. Przechowywać w lodówce.