Onigiri - Japońskie Kulki Ryżowe
Onigiri - Japońskie kulki ryżowe wymagają ok. 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Na 2,41 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 394 kalorie, 12g białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Niewiele osób naprawdę lubiło to japońskie danie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz bonito wióry, nasiona sezamu, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Onigiri (Japońskie Kulki Ryżowe), Onigiri / Kulki Ryżowe, oraz Onigiri (Kulki Ryżowe) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ryż umyć w sitku siatkowym, aż woda będzie czysta.
Połącz umyty ryż i 4 1/2 szklanki wody w rondlu. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Zmniejszyć ciepło do niskiego; pokrycie. Gotuj ryż na wolnym ogniu, aż woda zostanie wchłonięta, 15 do 20 minut.
Pozostaw ryż na 15 minut, aby ryż nadal parował i stał się miękki. Pozostawić ugotowany ryż do ostygnięcia.
Połącz 1 szklankę wody z solą w małej misce. Użyj tej wody, aby zwilżyć ręce przed manipulacją ryżem. Ugotowany ryż podzielić na 8 równych porcji. Użyj jednej porcji ryżu dla każdego onigiri.
Podziel jedną porcję ryżu na dwie części. Dodać wgłębienie w ryżu i wypełnić czubatą łyżeczkę płatków bonito. Przykryć pozostałą porcją ryżu i lekko nacisnąć, aby zamknąć wypełnienie wewnątrz kulki ryżu. Delikatnie naciśnij ryż, aby uformować Trójkąt. Owijka w kształcie onigiri z paskiem nori.
Posypać sezamem. Powtórz, aby uzyskać w sumie 8 onigiri.