Onigiri - Japońskie Kulki Ryżowe

Onigiri - Japońskie Kulki Ryżowe
Onigiri - Japońskie kulki ryżowe wymagają ok. 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Na 2,41 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 394 kalorie, 12g białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Niewiele osób naprawdę lubiło to japońskie danie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz bonito wióry, nasiona sezamu, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Onigiri (Japońskie Kulki Ryżowe), Onigiri / Kulki Ryżowe, oraz Onigiri (Kulki Ryżowe) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ryż umyć w sitku siatkowym, aż woda będzie czysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2
Połącz umyty ryż i 4 1/2 szklanki wody w rondlu. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Zmniejszyć ciepło do niskiego; pokrycie. Gotuj ryż na wolnym ogniu, aż woda zostanie wchłonięta, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
Pozostaw ryż na 15 minut, aby ryż nadal parował i stał się miękki. Pozostawić ugotowany ryż do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
4
Połącz 1 szklankę wody z solą w małej misce. Użyj tej wody, aby zwilżyć ręce przed manipulacją ryżem. Ugotowany ryż podzielić na 8 równych porcji. Użyj jednej porcji ryżu dla każdego onigiri.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Podziel jedną porcję ryżu na dwie części. Dodać wgłębienie w ryżu i wypełnić czubatą łyżeczkę płatków bonito. Przykryć pozostałą porcją ryżu i lekko nacisnąć, aby zamknąć wypełnienie wewnątrz kulki ryżu. Delikatnie naciśnij ryż, aby uformować Trójkąt. Owijka w kształcie onigiri z paskiem nori.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki BonitoPłatki Bonito
NoriNori
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
6
Posypać sezamem. Powtórz, aby uzyskać w sumie 8 onigiri.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia41
Magazyn