Omlet z kalafiorem i fetą
Omlet z kalafiorem i Fetanem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny, wegetariański i דל פחמימות,zny przepis ma 428 kalorii, 21g białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Na 2,55 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Przynosi ci to Epikurious. Udaj się do sklepu i odbierz kalafior, płaskie liście pietruszki, fetę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%, co jest dobre. Spróbuj Omlet Grecki z fetą, Omlet fetanowy z bułką tartą, oraz Omlet Z Szynką I Serem Feta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jajka ubić z 1/4 łyżeczki soli.
Rozgrzać olej w 10-calowej patelni heavy nonstick na średnim ogniu, aż się połyska, następnie podsmażyć kalafior, aż rumiane i miękkie, 5 do 9 protokół. Zmniejszyć ogień do średniego, następnie dodać czosnek, 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu i smażyć 1 minutę.
Jajka zalać kalafiorem. Gotować, podnosząc krawędzie niech niegotowane jajko uruchomić pod i potrząsając patelnię od czasu do czasu poluzować omlet, aż prawie zestaw, 4 do 5 protokół. Wysunąć na duży talerz. Umieść patelnię na omlet i, za pomocą uchwytów do garnków, mocno przytrzymaj talerz i patelnię razem, a następnie odwróć omlet z powrotem na patelnię i gotuj 1 do 2 minut. Wysunąć na talerz i posypać fetą i natką pietruszki.