Omlet Z Chipsami Ziemniaczanymi
Omlet z chipsów ziemniaczanych to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 980 kalorii, 25g białka, oraz 70 g tłuszczu. Na 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w mniej więcej 45 minut. Mieszanka gotowanych chipsów ziemniaczanych, pieprz, pietruszka z płaskim liściem i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. 51 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 89%. Spróbuj Omlet Z Chipsami Ziemniaczanymi, Omlet Ziemniaczany, oraz Placek Omletowy Z Szynką Ziemniaczaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. w dużej misce ubijaj jajka, śmietanę, biały pieprz, pietruszkę i szczypiorek, aż do połączenia. Złóż chipsy ziemniaczane, aż zostaną całkowicie pokryte mieszanką jajeczną, ale staraj się nie kruszyć zbytnio chipsów.
Odstawić na 10 minut, aż chipsy lekko zmiękną.
Rozgrzej masło w żaroodpornej patelni 12-calowej nonstick na średnim ogniu, wirując patelnię, aby całkowicie pokryć dno, aż będzie bardzo gorąco. Ostrożnie wlać mieszaninę jajek i równomiernie rozprowadzić na patelni, a następnie natychmiast zmniejszyć ogień do niskiego poziomu. Gotować, aż jajka są ustawione, a dno jest światło złoty, o 15 protokół. Jeśli dno jest złoty, ale jaja są nadal ciekłe na górze, przenieść patelnię do nagrzanego piekarnika i piec, aż jaja są całkowicie ustawione, 3 do 4 protokół.
Aby służyć, Odwróć dużą płaską płytę nad patelnią i odwróć patelnię i talerz, aby odwrócić omlet na talerz.
Odstawić na co najmniej 5 minut przed pokrojeniem na kliny i podaniem.