Omlet z boczkiem, jabłkiem i serem pleśniowym
Omlet z boczkiem, jabłkiem i serem pleśniowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 486 kalorii, 21g białka, oraz 41 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2 i kosztuje $1.48 za porcję. Jeśli masz pod ręką jajka, bekon, ser i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Jabłko, Boczek, Ser Pleśniowy, karmelizowane jabłko, boczek + ser pleśniowy, oraz Posiekana Sałatka z jabłkiem, boczkiem i serem pleśniowym.
Instrukcje
Rozpuścić 1 łyżkę masła w 8-calowej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu, aż do spienienia.
Dodać jabłka i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 4 protokół.
Przełożyć do małej miski żaroodpornej i odstawić. Wytrzyj patelnię papierowym ręcznikiem; odstaw patelnię na bok.
Ubij jajka, mleko, sól i pieprz w dużej misce, aż bladożółty i żółtka i białka są równomiernie połączone. Ustaw 2 talerze do serwowania na bok.1 łyżkę masła rozpuścić na patelni na średnim ogniu, aż do spienienia.
Dodaj połowę mieszaniny jaj (około 3/4 szklanki) na patelnię i stale mieszaj gumową szpatułką, przesuwając jajka, aż utworzą małe twaróg, około 2 do 3 minut. Delikatnie potrząśnij patelnią i użyj szpatułki, aby równomiernie rozprowadzić mieszankę jajeczną na patelni—wierzch jaj powinien mieć kremową konsystencję.
Posypać połową sera pleśniowego. Łyżkę połowy jabłek i połowę boczku posypać środkową trzecią mikstury jajecznej.
Zdjąć patelnię z ognia. Używając szpatułki, złóż jedną trzecią omletu na siebie, upewniając się, że złożysz go nad nadzieniem. Delikatnie popchnij złożoną stronę omletu w kierunku krawędzi patelni. Przechylić patelnię nad jedną z talerzy do serwowania i obrócić omlet na talerz, zszywać bokiem w dół. Powtórz z pozostałą łyżką masła, jajkami, serem, jabłkami i boczkiem.