Omlet W Paski
Omlet w paski to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 321 kalorii. Mieszanka oliwy z oliwek, papryka, sól, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Pasiasta Rozkosz, Cały Pasiasty Bas, oraz Pasiasta Rozkosz dla podobnych receptur.
Instrukcje
Paprykę piecz na stojakach z palnikami gazowymi na dużym ogniu, obracając szczypcami, aż skórki zostaną zwęglone, 6 do 8 minut. (Alternatywnie, papryka broil na stojaku brojlerów patelni o 5 cali od ciepła, obracając od czasu do czasu, 15 do 25 protokół.)
Przenieść do miski i odstawić, szczelnie przykryte, aż ostygnie. Paprykę obrać, odrzucić łodygi i nasiona, i drobno posiekać.
Podgrzać 1 1/2 łyżki oleju w 10-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie wysokim ogniu do gorąca, ale nie palenie, następnie podsmażyć paprykę, często mieszając, aż do miękkości i nadmiar płynu odparowuje, 5 do 10 protokół. Wymieszać z bazylią, solą i pieprzem do smaku.
Przełożyć do miski i ostudzić.
Liście chard gotować w garnku 4-do 6-quart wrzącej osolonej wody, odkryte, do miękkości, 2 do 3 minut.
Odcedzić w durszlaku i spłukać pod zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie. Ściśnij garści chard, aby usunąć nadmiar wilgoci, a następnie drobno posiekaj.
Gotować szalotkę w pozostałych 1 1/2 łyżki oleju w oczyszczonej patelni na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną i zaczynają brązowy, 4 do 5 protokół.
Dodać chard i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina wygląda sucho, 2 do 3 protokół. Wymieszać sól i pieprz do smaku i ostudzić.
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Rozbij 4 jajka na każdą z 2 misek, następnie dodaj 1/8 łyżeczki soli i pieprzu do smaku i ubijaj, aby połączyć jajka w każdej misce.
Ubij 3 łyżki crème fraîche w 1 misce jajek, aż będą gładkie, a następnie wymieszaj z mieszanką papryki.
Ubić 1/4 szklanki crème fraîche w innej misce z jaj, aż będzie gładka, a następnie wymieszać z mieszanką chard.
Wlać jajka papryki do naoliwionego bochenka i piec w gorącej kąpieli wodnej na środku piekarnika, aż firma w dotyku, 18 do 20 minut (około 13 minut, Jeśli za pomocą okrągłej patelni ciasto).
Wlać jajka chard do bochenka patelni i nadal piec, aż warstwa jest jędrna, 18 do 20 minut więcej (o 13 minut, Jeśli za pomocą okrągłej patelni ciasto).
W trakcie pieczenia, rozbij pozostałe 5 jajek do miski, a następnie dodaj pozostałe 1/8 łyżeczki soli i pieprzu do smaku i ubijaj, aby połączyć.
Ubić cheddar i pozostałą 1/4 szklanki crème fraîche, następnie wlać jajka serowe do bochenka i piec, aż warstwa jest lekko rumiane i lekko nadmuchane, o 20 minut (o 16 minut, Jeśli za pomocą okrągłej patelni ciasto).
Przenieść bochenek patelni do stojaka i ostudzić omlet 5 minut.
Odwróć długi talerz na patelnię bochenków i odwróć omlet na talerz.
Podawać na gorąco, ciepło lub w temperaturze pokojowej.
* Paprykę można prażyć i obrać (ale nie smażyć) 2 dni wcześniej i schłodzić, przykryć. * Papryka, chard i ser mieszanek jaj można przygotować (ale nie pieczone) 1 dzień wcześniej i schłodzone oddzielnie, pokryte. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed kontynuowaniem.