Omlet pietruszkowo-Croutonowy z Gruyère
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj omletów z pietruszką i Croutonem z Gruyère. Na 2,42 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 491 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz ząbek czosnku, ser gruyére, niewielką łyżeczkę soli i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Omlety Gruyère i pietruszki, Sałatka Croutona, oraz Dorsz marynowany na Croutonie.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Wrzucić kostki chleba z masłem w płytkiej patelni do pieczenia, a następnie piec, aż złoty i chrupiące, 10 do 15 protokół.
W małej misce wymieszać natkę pietruszki i czosnek. Ser grubo starty (1 szklanka).
Ubij razem 3 jajka, 1 łyżeczkę wody, 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu w misce widelcem do połączenia.
Rozgrzać patelnię omletową na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorąca, następnie dodać 1 łyżkę masła i podgrzać, wirując patelnię, aż piana opadnie i zacznie brązowieć w pobliżu krawędzi patelni.
Wlać ubite jajka na patelnię, a następnie gotować, potrząsając patelnią w tę iz powrotem szybko jedną ręką, mieszając jajka w okrągły wzór za pomocą żaroodpornej gumowej szpatułki drugą ręką, aż jajka zaczną się ustawiać. Szybko rozprowadzić jajka równomiernie na patelni i posypać 1/4 szklanki sera i 1 łyżka mieszanki pietruszka-czosnek, następnie gotować, aż omlet jest tylko zestaw, o 30 sekund do 1 minuty.
Dodaj jedną czwartą grzanek (około 1/3 szklanki) na środku omletu. Trzymając uchwyt patelni blisko siebie, podnieś krawędź omletu najbliżej uchwytu za pomocą gumowej szpatułki i złóż jedną trzecią omletu na grzankach. Chwytając uchwyt od spodu, przechyl patelnię nad płytą, aż rozwinięta część omletu przesunie się na talerz, a następnie natychmiast odwróć patelnię, tak jakby próbował zakryć płytę, aby omlet złożyć się na talerzu. Zrób 3 więcej omletów w ten sam sposób.