Oliwkowo-Korzenna Nóżka Jagnięca
Oliwa-i-przyprawa-przetarte nogi jagnięciny może być tylko głównym daniem szukasz. Jedna porcja zawiera 323 kalorie, 37g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.46 za porcję. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka oliwek, nasiona kolendry, sól koszerna i pieprz, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Przyprawa-masełko masełko jagnięce, Pieczone kotlety jagnięce z dodatkiem przypraw, oraz Pikantne kotlety jagnięce z sałatką kukurydzianą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Czosnek, paprykę, kolendrę, kminek, 1 łyżkę soli i 1/2 łyżeczki pieprzu przełożyć do pasty w mini robocie kuchennym.
Dodać oliwki, pietruszka, kolendra i sok z cytryny; pulse posiekać.
Dodać masło i pulse zawierać wszystkie składniki.
Pokroić jagnięcinę wzdłuż naturalnego szwu na 2 równe kawałki. Rub mieszaninę oliwki przyprawy równomiernie na całej jagnięciny; przykryć i przechowywać w lodówce przez 2 do 6 godzin.
Doprowadzić jagnięcinę do temperatury pokojowej około 30 minut przed gotowaniem. Rozgrzej brojlery i ułóż patelnię brojlerów folią.
Ułożyć jagnięcinę gładko na patelni. Broil tylko do zwęglenia, o 15 minut.
Wyjmij patelnię z piekarnika; ostrożnie obróć jagnięcinę, używając szczypiec. Powrót do piekarnika; dusić aż termometr włożony do najgrubszej części mięsa czyta 125 do 130 stopni, o 10 więcej minut.
Przełożyć jagnięcinę na deskę do krojenia, przykryć luźno folią i pozostawić na 10 minut. Pokroić w poprzek ziarna i ułożyć na półmisku.