Oliwki marynowane z cytryną i Oregano
Oliwki marynowane z cytryną i Oregano mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 0g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 112 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 43 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz oliwki, ocet winny, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pieczone młode ziemniaki z cytryną, Oregano i oliwkami, Grillowana Cała makrela z cytryną, Oregano i oliwkami, oraz Pieczona jagnięcina z oliwkami, cytryną i świeżym Oregano dla podobnych receptur.
Instrukcje
Oliwki ułożyć na średniej wielkości bowl.In mały rondel dodaj skórkę z cytryny, ocet, oliwę z oliwek i sok z cytryny. Doprowadzić tę mieszaninę na wolnym ogniu. Następnie usuń z ognia.
Dodać oregano do mieszaniny oleju i dobrze wymieszać.
Na oliwki wlać ciepłą oliwę, mieszając, aby je pokryć.
Niech oliwki osiągną temperaturę pokojową.Raz ostygnie, posypać mieszane zioła i pieprz cayenne na oliwki, wymieszać ponownie uzyskać zioła dobrze włączone.
Oliwki pozostawić w temperaturze pokojowej co najmniej 2 godziny przed podaniem. Można je ewentualnie przechowywać do 1 tygodnia w lodówce.