Oliwa z oliwek i sól morska jarmuż chipsy
Need a jaskiniowiec, bezglutenowa, pierwotna i przyjazna dla fodmap przystawka? Oliwa z oliwek i sól morska jarmuż chipsy może być świetny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 16 kalorii. Na 9 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 18. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz grubą sól morską, taką jak sel gris, jarmuż lacinato, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 83%. Spróbuj Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto, Sól I Pieprz Lotos Chipsy, oraz Rozmaryn sól i ocet chipsy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jarmuż opłukać i dokładnie osuszyć ręcznikiem kuchennym. Oderwać liście od żeber; odrzucić żebra. Rozerwij liście na 4-in. sztuk.
Wlać olej do dużej miski, dodać jarmuż i sól, i wrzucić do płaszcza równomiernie.
Ułóż liście w jednej warstwie na 2 blachach do pieczenia.
Piec, zmieniając pozycje patelni po 13 minutach, aż liście będą chrupiące, ale nie rumiane, 5 do 7 minut więcej.
* Możesz użyć większych pęczków, ale będziesz potrzebował więcej oleju i przypraw i może trzeciej patelni.