Oliwa z oliwek gotowany Tuńczyk z tymiankiem, cytryną i szalotką

Oliwa z oliwek gotowany Tuńczyk z tymiankiem, cytryną i szalotką
Oliwa z oliwek gotowana Tunan z tymiankiem, cytryną i szalotką może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.87 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 121g białka, 65 g tłuszczu, oraz w sumie 1791 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz zieloną soczewicę, cytrynę, tuńczyka klasy sushi i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto, Oliwa z oliwek gotowany Tuńczyk z Kaparem i oliwkowym winegretem, oraz Oliwa z oliwek-dorsz czarny z cytrynami, kaparami i tymiankiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Tuńczyka przyprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
2
Połącz olej, tymianek, cytrynę, czosnek, paprykę czerwoną i szalotkę w dużym rondlu. Rozgrzać olej na średnim ogniu, aż osiągnie 130 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
3
Niech smaki strome przez 10 minut. Ponownie przetestuj temperaturę, dostosowując ciepło, jeśli to konieczne. Tuńczyka zanurzyć w oliwie z oliwek i gotować, aż będzie twardy i średnio Rzadki, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
4
Wyjąć tuńczyka z oleju. Pokroić każdy kawałek. Ułóż medaliony z tuńczyka na duszonej soczewicy w towarzystwie smażonych brokułów rabe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brokuł RabeBrokuł Rabe
SoczewicaSoczewica
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
5
Podawać doprawione Fleur de Sel i zwilżone oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fleur De SelFleur De Sel
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
6
Umieścić soczewicę w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
7
Dodaj wystarczającą ilość zimnej wody, aby pokryć je o 2 cale. Przyprawić solą wodę, a następnie dusić soczewicę na średnim ogniu, często mieszając, aż soczewica będzie żucia, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(duża Tuba)(duża Tuba)
8
Odcedzić soczewicę i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
9
Rozgrzać oliwę w średnim garnku, na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
10
Dodaj szalotki, czosnek, pokruszony czerwony pieprz, i rozmaryn. Gotować mieszając często, aż szalotki i czosnek są złote, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do Skropienia
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
11
Dodać przecier pomidorowy i gotować, aż zacznie się koncentrować, o 7 protokół. Następnie dodaj soczewicę. Dusić soczewicę w sosie na bardzo małym płomieniu, aż będą w pełni miękkie, ale nadal trzymając swój kształt, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego
SoczewicaSoczewica
GulaszGulasz
12
Podawać na ciepło.

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Tinga Rio Reserve Merlot z 4.8 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Tinga Rio Reserve Merlot
Tinga Rio Reserve Merlot
Rubinowa czerwień w Kolorze z nutami malin i truskawek na nosie. Słodkie przyprawy przeszły na podniebieniu z francuskiego i amerykańskiego dębu, a podniebienie kończy się miękkimi okrągłymi taninami. Certyfikowany zrównoważony i certyfikowany weganizm.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn