Oliwa z oliwek-duszony bakłażan ze świeżym sosem pomidorowo-granatowym

Oliwa z oliwek-duszony bakłażan ze świeżym sosem pomidorowo-granatowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj duszonego bakłażana z oliwą z oliwek ze świeżym pomidorem i sosem z granatów. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 177 kalorii, 3G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap dieta. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, udekoruj: gałązki koperku, bakłażany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Świeży sos pomidorowo-oliwkowy, Domowe Fettuccine ze świeżym sosem pomidorowo-oliwkowym, oraz Parmigiana di Melanzane (bakłażan parmezan) i sos pomidorowy ze świeżych ziół.

Instrukcje

1
Wytnij górną i dolną część każdego bakłażana. Obrać każdy bakłażan wzdłuż obieraczką do warzyw, pozostawiając długie fioletowe paski.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
2
Pokrój bakłażany w poprzek na plastry o grubości 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
3
Wyłożyć dużą blachę do pieczenia ręcznikami papierowymi; posypać równomiernie 1 łyżką soli na ręcznikach papierowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
4
Ułóż plastry bakłażana na papierowych ręcznikach pokrytych solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
5
Posypać pozostałe 2 łyżki soli na plastry bakłażana.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
SólSól
6
Odstawić na 15 minut.
7
Usuń bakłażany na durszlak, dobrze spłucz i osusz papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
DurszlakDurszlak
8
Bakłażany umieścić na czystej blasze do pieczenia, skropić równomiernie oliwą z oliwek i posypać pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PieprzPieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
9
Piec w 425 przez 20 minut lub aż plastry bakłażana są bardzo delikatne, ale nadal trzymając swój kształt.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Podawać ze świeżymi pomidorami i sosem z granatów.
Składniki, których będziesz potrzebować
GranatGranat
PomidorPomidor
SOSSOS
11
Dekorować, w razie potrzeby.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Magazyn