Oliwa z oliwek-duszony bakłażan ze świeżym sosem pomidorowo-granatowym

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj duszonego bakłażana z oliwą z oliwek ze świeżym pomidorem i sosem z granatów. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 177 kalorii, 3G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap dieta. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, udekoruj: gałązki koperku, bakłażany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Świeży sos pomidorowo-oliwkowy, Domowe Fettuccine ze świeżym sosem pomidorowo-oliwkowym, oraz Parmigiana di Melanzane (bakłażan parmezan) i sos pomidorowy ze świeżych ziół.
Instrukcje
Wytnij górną i dolną część każdego bakłażana. Obrać każdy bakłażan wzdłuż obieraczką do warzyw, pozostawiając długie fioletowe paski.
Pokrój bakłażany w poprzek na plastry o grubości 1 cala.
Wyłożyć dużą blachę do pieczenia ręcznikami papierowymi; posypać równomiernie 1 łyżką soli na ręcznikach papierowych.
Ułóż plastry bakłażana na papierowych ręcznikach pokrytych solą.
Posypać pozostałe 2 łyżki soli na plastry bakłażana.
Usuń bakłażany na durszlak, dobrze spłucz i osusz papierowymi ręcznikami.
Bakłażany umieścić na czystej blasze do pieczenia, skropić równomiernie oliwą z oliwek i posypać pieprzem.
Piec w 425 przez 20 minut lub aż plastry bakłażana są bardzo delikatne, ale nadal trzymając swój kształt.
Podawać ze świeżymi pomidorami i sosem z granatów.
Dekorować, w razie potrzeby.