Oliebollen (Pączki Holenderskie)
Oliebollen (Holenderskie pączki) może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 848 kalorii, 5G białka, oraz 80 g tłuszczu. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 830 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka oleju roślinnego, jabłko granny smith, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 8 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%. Spróbuj Pennsylvania Holenderskie Pączki Ziemniaczane, Oliebollen-wersja bez drożdży., oraz Oliebollen lub kulki olejowe.... ;) / Kuchnia Simone ' a dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozdrobnić skompresowane drożdże i wymieszać z ciepłym mlekiem.
Odstawić na kilka minut, aby się rozpuścić. Mąkę i sól przesiać do dużej miski. Wymieszać mieszaninę drożdży i jaj do mąki i wymieszać na gładkie ciasto. Wymieszać z porzeczkami, rodzynkami i jabłkiem. Przykryj miskę i pozostaw ciasto w ciepłym miejscu, aby wzrosło do podwójnej wielkości. To zajmie około 1 godziny.
Rozgrzać olej w głębokiej frytkownicy lub ciężkiej głębokiej patelni do 375 stopni F (190 stopni C). Użyj 2 metalowych łyżek, aby uformować miarki ciasta w kulki i ostrożnie wrzuć je do gorącego oleju.
Smażyć kulki na złoty kolor, o 8 protokół. Pączki powinny być miękkie i nie tłuste. Jeśli olej nie jest wystarczająco gorący, Na Zewnątrz będzie twardy, a wnętrze tłuste.
Gotowe pączki osuszyć na papierowych ręcznikach i odkurzyć cukrem cukierniczym.
Podawać na talerzu z większą ilością cukru cukierniczego. Jedz je na gorąco, jeśli to możliwe.