Olej Cebulowy

Olej Cebulowy
Olej cebulowy może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 148 kalorii, 2G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 36%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto, Restauracja styl czosnek i zioła chleb zanurzenie oleju, oraz ONION Pakora, jak zrobić ONION Pakoras / placki cebulowe.

Instrukcje

1
Podgrzać wok na dużym ogniu przez 30 sekund.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
2
Dodać olej arachidowy i cebulę, i gotować przez 7 protokół, mieszając i obracając cebulę często, aby zapobiec spalaniu i zapewnić nawet brązowienie. Zmniejszyć ogień do średniego i gotować, często mieszając, przez 15 minut więcej, lub aż cebula zmieni kolor na jasnobrązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
3
Wyłącz ogrzewanie. Przecedzić olej przez sitko o drobnej siatce do żaroodpornej miski, naciskając cebulę chochlą, gdy odpływają. Pozostawić olej do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Podsmażoną cebulę odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Smażona CebulaSmażona Cebula
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
ChochlaChochla
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Wlać schłodzony olej do wysterylizowanego szklanego słoika i szczelnie zamknąć. Olej będzie przechowywać w temperaturze pokojowej przez 1 tydzień lub w lodówce do 3 miesięcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Przenieść smażoną cebulę do plastikowego pojemnika, przykryć i przechowywać w lodówce. Będą one przechowywać do 3 miesięcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Smażona CebulaSmażona Cebula
6
Od opanowania sztuki chińskiej kuchni przez Eileen Yin-Fei Lo. Copyright © 2009 by Eileen Yin-Fei Lo; photographs copyright © 2009 by Susie Cushner. Wydany przez Chronicle Books LLC.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Magazyn