Old-Fashioned Collard Greens

Old-Fashioned Collard Greens
Need a bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 przystawek? Staromodny Collard Greens może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 353 kalorie. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz szynkę, ocet pieprzowy, ostry sos i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Perfect Southern Greens (Jarmuż, Buraki, Warzywa Kapustne, Musztarda), Duszone warzywa Collard, musztarda i czerwony szwajcarski Chard, oraz Collard Greens dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić pierwsze 3 składniki i 1 qt. woda w dużym holenderskim piecu. Doprowadzić do wrzenia; dusić, odkryte, 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
2
Przyciąć i odrzucić grube łodygi od spodu liści collard green. Rozedrzyj liście na 2-calowe kawałki.
3
Umieścić liście w dużej misce z wodą. Przesuwaj liście, aby usunąć brud.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Usuń liście z miski i wyrzuć wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Dodać liście do holenderskiego piekarnika; wymieszać. (Garnek będzie pełny, ale liście będą gotować.) Przykryć i dusić, mieszając co 30 minut, przez 1 1/2 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
6
Usuń szynkę, usuń mięso ze stawu skokowego i posiekaj. Wyrzucić tłuszcz. Zwróć mięso do holenderskiego pieca.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
7
Podawać warzywa z łyżką szczelinową. Podawać z ostrym octem pieprzowym. Zarezerwuj i ciesz się potlikker.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
OcetOcet
ZieloniZieloni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Southern świetnie komponuje się z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Selbach Oster Zeltinger Himmelreich Riesling Kabinett Halbtrocken z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
Selbach Oster Zeltinger Himmelreich Riesling Kabinett Halbtrocken
Selbach Oster Zeltinger Himmelreich Riesling Kabinett Halbtrocken
# 95 Wine Spectator Top 100 2017Jest bogatsze i mniej miętowe niż zwykle, ale lubię bogactwo w tym roczniku, które można użyć trochę gras; więc przewidujemy wino z więcej jabłek i mniej mięty; chrupiące rzeczy. Paczka nazywa się Heel i jest na prawo od Anrechtu, z którego pochodzi jedno z wielkich trio win en-bloc.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia59
Magazyn