Old-Fashioned Collard Greens
Need a bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 przystawek? Staromodny Collard Greens może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 353 kalorie. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz szynkę, ocet pieprzowy, ostry sos i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Perfect Southern Greens (Jarmuż, Buraki, Warzywa Kapustne, Musztarda), Duszone warzywa Collard, musztarda i czerwony szwajcarski Chard, oraz Collard Greens dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić pierwsze 3 składniki i 1 qt. woda w dużym holenderskim piecu. Doprowadzić do wrzenia; dusić, odkryte, 1 godzinę.
Przyciąć i odrzucić grube łodygi od spodu liści collard green. Rozedrzyj liście na 2-calowe kawałki.
Umieścić liście w dużej misce z wodą. Przesuwaj liście, aby usunąć brud.
Usuń liście z miski i wyrzuć wodę.
Dodać liście do holenderskiego piekarnika; wymieszać. (Garnek będzie pełny, ale liście będą gotować.) Przykryć i dusić, mieszając co 30 minut, przez 1 1/2 godziny.
Usuń szynkę, usuń mięso ze stawu skokowego i posiekaj. Wyrzucić tłuszcz. Zwróć mięso do holenderskiego pieca.
Podawać warzywa z łyżką szczelinową. Podawać z ostrym octem pieprzowym. Zarezerwuj i ciesz się potlikker.