Old-Fashioned Apple Crisp with Pecans
Staromodny chrupiący jabłko z orzechami pekan może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji deserów. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 424 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.09 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, brązowy cukier, zmielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 27%. Podobne przepisy to Old Fashioned Oat Nut Apple Crisp, Old-fashioned Apple Crisp, oraz Old-Fashioned Apple Crisp.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Połącz jabłka i 1/3 szklanki brązowego cukru w prostokątnym naczyniu do pieczenia 3-quart; odstawić do momentu, aż będzie gotowy do użycia.
Do polewy, połączyć płatki owsiane, 1/2 szklanki brązowego cukru, mąki i cynamonu.
Dodać roztopione masło; dobrze wymieszać. Wymieszać z orzechami.
Posypać polewą mieszanką jabłkową.
[Wskazówka czyszcząca: wytrzyj masło lub rozlane na blacie chusteczkami dezynfekującymi Clorox®*. Po zakończeniu przemyć ręce.]
Piec przez 35 do 40 minut lub aż jabłka będą miękkie i polewa jest chrupiące.
Podawać na ciepło z lodami.