Okłady z kurczaka, awokado i pomidorów

Okłady z kurczaka, awokado i pomidorów mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 490 kalorii, 30g białka, oraz 37 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 2,21 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka połówek piersi z kurczaka, ząbki czosnku, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać odtłuszczone mleko jogurt można śledzić to danie główne z Kawa Mleko Kokosowe Lody jako deser. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Okłady Z Pomidorów Z Awokado, Jajeczne okłady śniadaniowe z boczkiem, awokado i pomidorem {bezglutenowe, niskotłuszczowe, wysokobiałkowe, niskowęglowodanowe, Super proste, oraz Okłady z kurczaka i awokado dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zapal grill lub rozgrzej patelnię grillową.
Piersi kurczaka posmarować oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Lekko umyć ruszt lub patelnię grillową z olejem roślinnym i gotować kurczaka na gorącym ogniu, aż rumiane i tylko gotowane przez, o 3 protokół na stronę.
Przełożyć na talerz i ostudzić do temperatury pokojowej.
W średnim rondlu z wrzącą wodą blanszować liście boczku przez 1 1/2 minuty; blanszować szpinak przez 30 sekund.
Lekko ostudzić, następnie wycisnąć do sucha i grubo posiekać. W dużej misce wymieszać chard z 2 łyżkami oliwy z oliwek i doprawić solą. Wymieszać z odsączonym jogurtem i czosnkiem, doprawić solą i pieprzem.
Dla każdego okładu ułóż 2 arkusze lavash na powierzchni roboczej, nakładając się na krótkie boki o 5 cali. Połowę plasterków sera pod pokrywającą się klapą należy schować do 1/2 cala od krawędzi.
Połowę plastrów awokado rozłożyć na pokrywającej się klapie i posypać połową soku z cytryny; obficie doprawić solą, pieprzem i ostrym sosem. Na wierzchu połowę plastrów pomidora i doprawić solą i pieprzem. Dla każdego zawijania złóż 1 klapki lavash na pomidorach i rozłóż połowę chard na lavash. Top z piersi kurczaka, przycinając ją do dopasowania. Złóż drugą klapkę lavash nad kurczakiem. Powtórz, aby złożyć drugą kanapkę. Szczelnie owinąć kanapki w folię i przechowywać w lodówce do firmy lub do 4 godzin.
Rozpal grilla. Rozpakuj kanapki i posmaruj obie strony oliwą z oliwek. Lekko posmaruj ruszt olejem roślinnym. Grill kanapki na małym ogniu, strona sera w dół, przez około 4 protokół, lub aż ser topi się i lavash jest chrupiące. Za pomocą 2 duże szpatułki, ostrożnie przerzucić kanapki i grill przez 5 minut dłużej, lub dopóki nie są ogrzewane przez i bardzo ostre.
Przełożyć na deskę do krojenia. Za pomocą ząbkowanego noża pokrój każdą kanapkę w poprzek na trzecie i podawaj.