Okłady Teriyaki
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu japońskich przepisów, więc wypróbuj okłady Teriyaki. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 564 kalorie, 18g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 2,15 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 25 minut. Jeśli masz squasha, wodę, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 71 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest solidne. Spróbuj Teriyaki Veggie Wraps, Teriyaki Kurczak Sałata Okłady, oraz Teriyaki Kurczak Sałata Okłady dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu doprowadzić 2 szklanki wody do wrzenia; dodać ryż. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Saute cebuli, papryka, cukinia, i żółty squash aż cebula są miękkie. Wymieszać z sosem teriyaki. Gdy warzywa będą miękkie, wymieszaj ugotowany ryż, sos sojowy, czosnek w proszku, sól i pieprz. Dusić przez 3 do 5 minut.
Umieść 1/4 ryżu i warzyw w każdej tortilli i zwiń.