Okra kukurydziana kreolska
Corn Okra Creole wymaga około 30 minut od początku do końca. Uważasz na swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, lakto-owo-wegetariański i wegański przepis ma 125 kalorii , 3 g białka i 8 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 6 osób. Za 57 centów za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką cebulę, koncentrat pomidorowy, pomidory i kilka innych składników, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Sprawdza się dobrze jako bardzo niedrogi dodatek. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 36% , co nie jest takie super. Wypróbuj Creamy Creole Crab Pots , Okra Tomato Salad i Corn Muffins With Fresh Corn , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż na oliwie zieloną paprykę i cebulę, aż zmiękną.
Dodaj kukurydzę i okra; gotuj na średnim ogniu przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Wymieszaj pomidory, koncentrat pomidorowy, tymianek, sól, pieprz i sos pieprzowy, jeśli chcesz. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 3-5 minut, mieszając od czasu do czasu.