Okoń morski Crudo z peruwiańskim sosem Tiradito
Okoń morski Crudo z peruwiańskim sosem Tiradito jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.99 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 174 kalorie. Jeśli masz ziarna kukurydzy, filet z labraksa, sok z małży i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Peruwiański Tiradito Wyjaśnił, Labraks Crudo, oraz Peruwiańskie Sudado De Pescado (Peruwiański Gulasz Rybny) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść aji amarillo w rondlu z wodą i zagotuj. Obniżyć ogień na wolnym ogniu i gotować około 5 protokół. Zmień wodę i powtórz procedurę jeszcze dwa razy.
Usuń papryki aji z wody i pozostaw do ostygnięcia. Zdjąć skórki z papryki, pokroić, posadzić i odsączyć. Zmiksować z olejem aż do uzyskania kremowej pasty. To sprawia, że więcej niż trzeba.Zrobić sos tiradito: doprowadzić mały rondel z wodą do wrzenia, dodać żółtą paprykę i gotować 15 minut.
Odcedzić i schłodzić. Zdejmij skórkę z pieprzu i umieść pieprz w robocie kuchennym. Proces aż do bardzo gładkie.
Dodać około 1 łyżka puree Amarillo aji (lub więcej, aby zwiększyć pikantność), czosnek, sok z cytryny, sok z limonki i sok z małży i pulsować tylko do połączenia.
SOS wylać na półmisek z wargą. Schłodzić, aż będzie gotowy do podania.Przygotuj okonia morskiego: ostrym nożem, przeciąć po obu stronach ciemnej linii krwi, która biegnie wzdłuż środkowej linii bocznej filetu. Odrzuć ciemne ciało.Trim od najcieńszych krawędzi i klapa brzucha, upewniając się, że to drobne kości pin, które znajdują się tylko do środka mięsa brzucha. Każdy filet został teraz przekształcony w 2 stosunkowo jednolite bloki.
Każdy blok pokroić w plastry ¼ cala lub cieńsze plastry i ułożyć je na wierzchu sosu na schłodzonym talerzu.Za pomocą zakraplacza umieść jedną lub dwie krople sosu sojowego na każdym kawałku ryby.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Seabass w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Alzacja Willm Pinot Gris Reserve. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.