Okłady z kurczaka, awokado i pomidorów
Okłady z kurczaka, awokado i pomidorów mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 490 kalorii, 30g białka, oraz 37 g tłuszczu. Na 2,21 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz połówki piersi kurczaka, oliwę z oliwek, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Okłady z kurczaka, awokado i pomidorów, Okłady Z Pomidorów Z Awokado, oraz Jajeczne okłady śniadaniowe z boczkiem, awokado i pomidorem {bezglutenowe, niskotłuszczowe, wysokobiałkowe, niskowęglowodanowe, Super proste.
Instrukcje
Zapal grill lub rozgrzej patelnię grillową.
Piersi kurczaka posmarować oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Lekko umyć ruszt lub patelnię grillową z olejem roślinnym i gotować kurczaka na gorącym ogniu, aż rumiane i tylko gotowane przez, o 3 protokół na stronę.
Przełożyć na talerz i ostudzić do temperatury pokojowej.
W średnim rondlu z wrzącą wodą blanszować liście boczku przez 1 1/2 minuty; blanszować szpinak przez 30 sekund.
Lekko ostudzić, następnie wycisnąć do sucha i grubo posiekać. W dużej misce wymieszać chard z 2 łyżkami oliwy z oliwek i doprawić solą. Wymieszać z odsączonym jogurtem i czosnkiem, doprawić solą i pieprzem.
Dla każdego okładu ułóż 2 arkusze lavash na powierzchni roboczej, nakładając się na krótkie boki o 5 cali. Połowę plasterków sera pod pokrywającą się klapą należy schować do 1/2 cala od krawędzi.
Połowę plastrów awokado rozłożyć na pokrywającej się klapie i posypać połową soku z cytryny; obficie doprawić solą, pieprzem i ostrym sosem. Na wierzchu połowę plastrów pomidora i doprawić solą i pieprzem. Dla każdego zawijania złóż 1 klapki lavash na pomidorach i rozłóż połowę chard na lavash. Top z piersi kurczaka, przycinając ją do dopasowania. Złóż drugą klapkę lavash nad kurczakiem. Powtórz, aby złożyć drugą kanapkę. Szczelnie owinąć kanapki w folię i przechowywać w lodówce do firmy lub do 4 godzin.
Rozpal grilla. Rozpakuj kanapki i posmaruj obie strony oliwą z oliwek. Lekko posmaruj ruszt olejem roślinnym. Grill kanapki na małym ogniu, strona sera w dół, przez około 4 protokół, lub aż ser topi się i lavash jest chrupiące. Za pomocą 2 duże szpatułki, ostrożnie przerzucić kanapki i grill przez 5 minut dłużej, lub dopóki nie są ogrzewane przez i bardzo ostre.
Przełożyć na deskę do krojenia. Za pomocą ząbkowanego noża pokrój każdą kanapkę w poprzek na trzecie i podawaj.
Rekomendacja wina: zimne, bardzo wytrawne piwo w stylu Pilsnera, takie jak Pilsner Urquell lub Grolsch, dobrze pasuje do pikantnych, pikantnych smaków tej kanapki.