Ogórek i koper włoski Meze
Ogórek i koper włoski Meze to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 249 kalorii, 2G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 1,66 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Mieszanka płatków pieprzu, czosnek, nasiona kopru włoskiego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ogórek I Koper Włoski Meze, Półmisek Meze z hummusem, Sałatka z krewetek i sałatka z ogórków, oraz Chłodnik Ogórkowo-Koprowy.
Instrukcje
Pokroić ogórek na pół cala włócznie. Może być konieczne ćwierć lub połowę z nich. Młode ogórki perskie często można pozostawić w całości. Szukasz jednolitości, więc wykorzystaj swój osąd.Równomiernie przyciąć Cebulki kopru włoskiego i pokroić wzdłuż na ćwiartki. zachowaj liście do dekoracji.
Usuń część rdzenia, zachowując nienaruszone warstwy. Pokroić je w plastry ½ cala.
Umieść ogórki, koper włoski, Tajskie chilis i ząbki czosnku w niskim jednostronnym dużym naczyniu do pieczenia.
Dodaj wszystkie pozostałe składniki do dużego, niereaktywnego rondla. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia.
Wyjmij patelnię z ognia i pozostaw do ostygnięcia przez około 5 minut. Następnie ubogi gorący płyn nad mieszaniną kopru ogórkowego, mieszając, aby dobrze pokryć. Płyn powinien prawie pokryć wszystkie składniki. Jeśli nie, dodaj trochę więcej wody.
Niech mieszanina ostygnie całkowicie. Następnie można przykryć naczynie i przenieść je do lodówki. Będą gotowe do jedzenia w ciągu około 4 godzin, ale będą w najlepszym wydaniu, jeśli poczekasz do następnego dnia przed jedzeniem.
Podawać schłodzone na rodzinnym talerzu z odrobiną marynaty i dobrą mżawką owocowej oliwy z oliwek.
Dekoruj liśćmi kopru włoskiego.