Ogromna partia ciasteczek owsianych
Przepisów na desery nigdy za wiele, więc wypróbuj Colossal Batch of Oatmeal Cookies. Ten przepis służy 100 porcjom. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka, 7 g tłuszczu i łącznie 150 kalorii. Za 20 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i kup jajka, mąkę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 9%, to danie można ulepszyć. Podobne przepisy to duże ciasteczka owsiane z rodzynkami, chrupiące ciasteczka owsiane z żurawiną (mała partia) i małe wegańskie ciasteczka owsiane z kawałkami czekolady.
Instrukcje
W bardzo dużej misce utrzyj masło, tłuszcz i cukier na jasną i puszystą masę. Wbić jajka, maślankę i wanilię.
Połącz płatki owsiane, mąkę, sodę oczyszczoną i sól; stopniowo dodawać do ubitej masy i dobrze wymieszać. Wymieszaj chipsy i orzechy pekan.
Nakładać zaokrąglonymi łyżkami w odstępie 3 cali na nienatłuszczoną blachę do pieczenia.
Piec w temperaturze 375° przez 10-12 minut lub do złotego koloru.
Wyjmij na stojaki z drutu.
Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Prosecco
Ciasteczka owsiane świetnie komponują się z kremowym sherry, maderą i prosecco. Słodkie, musujące Prosecco nie przytłacza prostego cukru i kruchych ciasteczek, słodka kremowa sherry uzupełnia korzenne ciasteczka, a orzechowe nuty Madery idealnie komponują się z ciasteczkami z orzechami. Kremowa sherry NV Johnson Estate z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Johnson Estate]()
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "