Ogony homara z grubą salsą pomidorową
Ogony homara z grubym pomidorem Salsan jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 76 kalorii. Na 5,06 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka soli, oliwy z oliwek, estragonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Niedzielna Kolacja: grillowane ogony homara z ciepłym Farro, pieczoną kukurydzą i sałatką z pomidorów, Pieczone Ogony Homara, oraz Ogony Homara Wędzone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 9 składników w misce. Przykryć i schłodzić 1 godzinę.
Delikatnie poluzuj mięso homara od góry wewnątrz muszli.
Przetnij wzdłuż wierzchu muszli za pomocą nożyc kuchennych; naciśnij muszle otwarte. Począwszy od ściętego końca ogona, ostrożnie poluzuj mięso z dna muszli; trzymaj mięso przymocowane na końcu ogona. Podnieś mięso przez górny otwór skorupy; umieść na wierzchu skorupy.
Umieść ogony homara na stojaku w płytkiej patelni do pieczenia.
Połącz ocet, wodę, olej i estragon; pędzel homara z połową mieszaniny octu. Broil 10 minut lub aż miąższ homara zamienia nieprzezroczyste; baste z pozostałą mieszaniną octu po 5 minutach.
Polecane wino: Chablis, Chardonnay
Homar działa bardzo dobrze z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Możesz spróbować Simonnet-Febvre Petit Chablis. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
Simonnet-Febvre Petit Chablis