Ogony Homara Thermidor

Ogony Homara Thermidor
Ogony homara Thermidor to pescatarian przepis z 4 porcjami. Na 6,26 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 43g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 549 kalorii. Jeśli masz krewetki można zastąpić, garść liści pietruszki, parmezan i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać kliny cytrynowe, można śledzić to danie główne z Baklava Rolowana jako deser. 125 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Sprawdza się jako danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest solidne. Spróbuj Thermidor Homara, Thermidor Homara, oraz Thermidor Homara dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić garnek wody do wrzenia, 3 lub 4 cale głębokości.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj ogony homara do wody i gotuj 7 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony HomaraOgony Homara
WodaWoda
3
Spuścić i wstrząsnąć pod zimną wodą do ostygnięcia. Użyj nożyczek kuchennych, aby odciąć miękki spód ogonów.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
4
Usuń mięso i zapisz muszle, układając je w płytkim naczyniu żaroodpornym. Ugotowane mięso kroimy pod kątem na kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
5
Rozgrzej brojlery do wysokiej temperatury.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
6
Rozgrzać średnią patelnię i mały rondel na średnim ogniu. Do małego rondla roztopić 2 łyżki masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
PatelniaPatelnia
7
Dodać drobno posiekaną cebulę i gotować 3 do 5 minut, aż bardzo miękkie. Na patelni, dodać pozostałe 2 łyżki masła. Gdy masło topi się, dodać posiekane mięso homara i saute.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso HomaraMięso Homara
MasłoMasło
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodaj mąkę do garnka z cebulą i gotować razem kolejny 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
9
Wlać wino lub sherry, a następnie mleko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
MlekoMleko
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
10
Wyjąć sos z ognia i wymieszać z serem cheddar i papryką lub gotować kraba. Doprawić sosem solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Ser CheddarSer Cheddar
Przyprawa Do Gotowania KrabówPrzyprawa Do Gotowania Krabów
PaprykaPapryka
SOSSOS
11
Polać mięsem homara sosem i mieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso HomaraMięso Homara
SOSSOS
12
W naczyniu żaroodpornym wlać homara do muszli i na nią wlać parmezan i bułkę tartą. Broil na wysokiej aż złoty, 2 lub 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
ParmezanParmezan
HomarHomar
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
13
Podajemy każdy ogon, rozlewając kawałki homara w sosie, na łóżku z mieszanej zieleni i pietruszki z klinami cytryny wzdłuż boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszane Baby GreensMieszane Baby Greens
HomarHomar
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CytrynaCytryna
SOSSOS
14
Aby to danie z krewetek jumbo, pokroić obrane, deveined surowych krewetek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Surowa KrewetkaSurowa Krewetka
15
Podsmaż krewetki na maśle, jak z gotowanego homara. Gotować, aż różowy i jędrne i kontynuować metodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
MasłoMasło
KrewetkiKrewetki
16
Umieść krewetki i sos do małej zapiekanki, a następnie łyżka zakończone krewetki Thermidor nad łóżko zieleni i liści pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
ZieloniZieloni
KrewetkiKrewetki
SOSSOS

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Santan EMA Reserve Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Magazyn