Ogolona Sałatka z kopru włoskiego, rzodkiewki i grejpfruta
Ogolona Sałatka z kopru włoskiego, rzodkiewki i grejpfruta to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawka. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.4 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 178 kalorii. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz różowy, ząbek czosnku, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ogolona Sałatka Z Kopru Włoskiego I Rzodkiewki, Sałatka Z Ogolonej Rzodkiewki, Kopru Włoskiego I Parmezanu, oraz Ciepły Ogolony koper włoski z różowym grejpfrutem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej z nasion kopru włoskiego w małym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu, aż nasiona będą pachnące i blado złote, 1 do 2 minut.
Zdjąć z ognia i niech strome 2 godziny.
Podczas gdy nasiona są namoczone, ćwierć kopru włoskiego bulwy wzdłuż i wyciąć i odrzucić większość rdzeni, pozostawiając tylko tyle rdzenia, aby utrzymać ćwierci kopru włoskiego nienaruszone.
Koper włoski pokroić wzdłuż na cienkie plasterki papieru krajalnicą.
Przełożyć do dużej miski.
Rzodkiewki pokroić w poprzek na bardzo cienkie plastry (nieco grubsze niż plastry kopru włoskiego) krajalnicą i dodać do koperku w misce.
Pokrój skórkę, w tym cały biały rdzeń, z grejpfrutów małym ostrym nożem. Pracując nad misą, wyciąć segmenty wolne od membran i wycisnąć sok z membran do miski.
Segmenty przenieść do deski do krojenia, zastrzegając sok w misce i grubo posiekać, a następnie dodać do kopru włoskiego i rzodkiewki.
Olej z kopru włoskiego wlać przez sito o drobnych oczkach do małej miseczki. (Odrzuć nasiona.)
Czosnek mielony i zacieru do pasty ze szczyptą soli za pomocą dużego ciężkiego noża, a następnie przenieść do innej małej miseczki.
Ubij sól, pieprz, olej z kopru włoskiego i 5 łyżek soku grejpfrutowego, a następnie zalej sałatką, delikatnie podrzucając do pokrycia.
* Olej z kopru włoskiego można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić w szczelnym pojemniku. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem.* Koper włoski i rzodkiewki można pokroić 6 godzin wcześniej i schłodzić, przykryć zwilżonymi ręcznikami papierowymi.* Grejpfrut można posiekać 6 godzin wcześniej i schłodzić, przykryć. Chłodzić sok oddzielnie.* Opatrunek może być wykonany 2 godziny wcześniej i przechowywany w temperaturze pokojowej lub schłodzony, przykryty.