Ogolona cukinia z Miso Vinaigrette
Ogolona cukinia z Miso Vinaigrette może być tylko przystawką, której szukasz. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 113 kalorii, 3G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jeśli masz pastę miso, cukinię, nori i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Grillowana Sałatka z cukinii z cytrynowo-ziołowym winegretem i ogolonym Romano i opiekanymi orzeszkami piniowymi, Ogolone szparagi z parmezanem Vinaigrette, oraz Ogolone szparagi z parmezanem Vinaigrette.
Instrukcje
Jeśli za pomocą białych nasion sezamu, na małej patelni, toast je na umiarkowanym ogniu, aż złoty kolor, o 3 protokół.
Przełożyć na talerz do ostygnięcia.
W małej misce, ubij razem pastę miso, sos sojowy, szalotki, ocet ryżowy, sok z cytryny, cukier i chile.
Ubić oliwę z oliwek i wymieszać z kolendrą, doprawić solą i pieprzem.
Za pomocą mandoliny pokrój cukinię wzdłuż na cienkie plasterki papieru. W bardzo dużej misce, wrzucić cukinię z sosem.
Przełożyć na talerz. Na wierzchu rozsypać nori i prażone nasiona sezamu i od razu podawać.