Ogniste szaszłyki z krewetek
Need a bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i danie główne pescatarian? Ogniste szaszłyki z krewetkami mogą być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.11 za porcję. Jedna porcja zawiera 201 kalorii, 14g białka, oraz 1g tłuszczu. 27 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Udaj się do sklepu i odbierz krewetki królewskie, gałązkę tymianku, ognisty sos do maczania z guawy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 44%, to danie jest solidne. Ogniste Szaszłyki Wieprzowe, Ogniste szkliwione szaszłyki z kurczaka z mango BBQ, oraz Szaszłyki z polędwicy z grillowanym warzywnym kuskusem i ognistym sosem pieprzowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Krewetki i pomidory na przemian na 8 szaszłykach, aż wszystkie zostaną wypełnione.
Ułóż szaszłyki w płytkiej tacy lub naczyniu do pieczenia.
Ognistą guawę lub słodki sos do maczania chilli wymieszać z sokiem z limonki i liśćmi tymianku, a następnie polać szaszłyki. Pozostaw w lodówce do marynowania na 30 min.
Umieść krewetki na blasze do pieczenia i pop pod gorącym grillem lub nad grillem przez około 10 minut, obracając i fastrygując od czasu do czasu. Po ugotowaniu podawać z dodatkowym garnkiem ognistego sosu guava do zanurzenia.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować jest Alzacja Willm Pinot Gris Reserve. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.