Ogniste Spaghetti z anchois, oliwkami i kaparami w sosie pomidorowym

Ogniste Spaghetti z anchois, oliwkami i kaparami w sosie pomidorowym
Ogniste Spaghetti z anchois, oliwkami i kaparami w sosie pomidorowym to pescatarian danie główne. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 545 kalorii, 22g białka, oraz 26g tłuszczu. Na 2,42 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka parmezanu, pomidorów, pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Duszone Udka Z Kurczaka Z Pomidorem, Kaparami, Anchois I Oliwkami, Galeta z kozim serem pomidorowym z anchois, oliwkami i kaparami, oraz Spaghetti ze smażonymi kaparami i anchois dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Jeśli używasz całych pomidorów w puszkach, wlej je do durszlaka umieszczonego w zlewie, aby osuszyć przez co najmniej 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Całe W PuszkachPomidory Całe W Puszkach
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
2
Rozgrzać oliwę z roztrzepanymi ząbkami czosnku na dużej patelni na małym ogniu i smażyć czosnek przez kilka minut, aż będzie bardzo aromatyczny i lekko złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj sardele, rozbij je tylną częścią widelca i smaż, aż kawałki sardeli się rozpuszczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardeleSardele
4
Dodaj kapary, oliwki, i połówki ostra papryka i smażyć przez kilka minut, aż pieprz jest miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
KaparyKapary
OliwkiOliwki
PieprzPieprz
5
Zmiażdżyć pomidory między palcami bezpośrednio na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodać sól do smaku i gotować na średnim ogniu przez około 20 minut, aż wszystkie składniki są zintegrowane i bardzo grube. Być może trzeba dodać trochę wody, jeśli mieszanina zacznie przyklejać się do patelni. Natkę pietruszki wymieszać, ponownie posolić, i wyłączyć ogień, aż będziesz gotowy do wrzucenia condimento z makaronem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MakaronyMakarony
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
W międzyczasie zagotuj duży rondel z wodą. Wymieszać niewielką garść soli i odrobiną oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Dodaj spaghetti i wymieszaj, aby nie sklejało się. Gotować, aż spaghetti będzie al dente. Wyjmij spaghetti z garnka, zachowując wodę z makaronu i umieść na patelni z condimento. Wrzucić spaghetti z condimento i małą chochlę gorącej wody z makaronu na dużym ogniu przez 2 minuty, dodając więcej gorącej wody z makaronu, jeśli spaghetti jest suche lub lepkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
SpaghettiSpaghetti
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
GarnekGarnek
9
Przełożyć spaghetti do miski z makaronem i od razu podawać z tartym parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty ParmezanStarty Parmezan
SpaghettiSpaghetti
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia57
Magazyn