Ogniste Spaghetti z anchois, oliwkami i kaparami w sosie pomidorowym
Ogniste Spaghetti z anchois, oliwkami i kaparami w sosie pomidorowym to pescatarian danie główne. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 545 kalorii, 22g białka, oraz 26g tłuszczu. Na 2,42 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka parmezanu, pomidorów, pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Duszone Udka Z Kurczaka Z Pomidorem, Kaparami, Anchois I Oliwkami, Galeta z kozim serem pomidorowym z anchois, oliwkami i kaparami, oraz Spaghetti ze smażonymi kaparami i anchois dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jeśli używasz całych pomidorów w puszkach, wlej je do durszlaka umieszczonego w zlewie, aby osuszyć przez co najmniej 15 minut.
Rozgrzać oliwę z roztrzepanymi ząbkami czosnku na dużej patelni na małym ogniu i smażyć czosnek przez kilka minut, aż będzie bardzo aromatyczny i lekko złoty.
Dodaj sardele, rozbij je tylną częścią widelca i smaż, aż kawałki sardeli się rozpuszczą.
Dodaj kapary, oliwki, i połówki ostra papryka i smażyć przez kilka minut, aż pieprz jest miękki.
Zmiażdżyć pomidory między palcami bezpośrednio na patelni.
Dodać sól do smaku i gotować na średnim ogniu przez około 20 minut, aż wszystkie składniki są zintegrowane i bardzo grube. Być może trzeba dodać trochę wody, jeśli mieszanina zacznie przyklejać się do patelni. Natkę pietruszki wymieszać, ponownie posolić, i wyłączyć ogień, aż będziesz gotowy do wrzucenia condimento z makaronem.
W międzyczasie zagotuj duży rondel z wodą. Wymieszać niewielką garść soli i odrobiną oleju.
Dodaj spaghetti i wymieszaj, aby nie sklejało się. Gotować, aż spaghetti będzie al dente. Wyjmij spaghetti z garnka, zachowując wodę z makaronu i umieść na patelni z condimento. Wrzucić spaghetti z condimento i małą chochlę gorącej wody z makaronu na dużym ogniu przez 2 minuty, dodając więcej gorącej wody z makaronu, jeśli spaghetti jest suche lub lepkie.
Przełożyć spaghetti do miski z makaronem i od razu podawać z tartym parmezanem.