Ogórek Kiszony

Ogórek Kiszony
Marynowana Okra może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoje pole receptury Hor d ' oeuvre. Na 11 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 5 kalorii. Ten przepis służy 250. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz ocet jabłkowy, wodę, okrę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 14%, co jest raczej złe. Spróbuj Ogórek Kiszony, Ogórek Kiszony, oraz Ogórek Kiszony dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Szczotka okra lekko z kawałkiem Nylonowej siatki lub pędzla do usunięcia " fuzz."Trim pochodzi z Okry. Doprowadzić ocet, wodę i sól do wrzenia w 4-qt. rondel na średnim ogniu. Połowę okry należy zapakować pionowo w 2 warstwy w 5 (1-pkt.) gorące sterylizowane słoiki, napełnianie do 1/2 cala od góry. (Pierwsza warstwa powinna być zapakowana w łodygi w dół, a następna w górę.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
2
Dodaj 1 ząbek czosnku, 1 pieprz serrano, 1 łyżeczka. nasiona kopru i 1 łyżeczka. nasiona gorczycy do każdego słoika.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Oleju Z Ostrej Papryki (oliwa Chili)3/4 Szklanki Oleju Z Ostrej Papryki (oliwa Chili)
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Koper OgrodowyKoper Ogrodowy
3
Wlać połowę gorącej mieszaniny octu na mieszaninę w słoikach, wypełniając do 1/2 cala od góry. Uszczelnienie i proces zgodnie z zaleceniami (patrz poniżej). Powtórz procedurę pakowania okra z 5 więcej gorących sterylizowanych słoików. Uszczelnienie i proces zgodnie z zaleceniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
4
Odstawić na co najmniej 7 dni przed podaniem.
5
Trzystopniowy poradnik do stawiania
6
Tak, to naprawdę takie proste. Aby rozpocząć, potrzebujesz podstawowego konserwatora, podnośnika do słoików i stojaka do konserw. Poszukaj 9-lub 12-częściowego zestawu do konserw, który będzie zawierał wszystkie te elementy i nie tylko.
7
Wysterylizować.
8
Doprowadzić do wrzenia puszkę do połowy pełną wody; gotować na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
9
Umieść słoiki w dużym garnku z wodą do przykrycia; doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
10
W dużym rondlu umieść paski i pokrywki. (Zawsze używaj nowych pokrywek.) Za pomocą kadzi, opasek i pokryw z gorącą wodą z kanistra, aby zmiękczyć uszczelki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
ChochlaChochla
11
Odstawić na 10 minut.
12
Przygotuj Przepis.
13
Tymczasem przygotuj przepis.
14
Usuń gorące słoiki z stockpot, 1 na raz, za pomocą podnośnika słoika i wypełnij zgodnie z zaleceniami w przepisie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
15
Uszczelnienie I Proces.
16
Wytrzyj felgi wypełnionych słoików. Przykryj od razu metalowymi pokrywkami i przykręć opaski (ciasne, ale nie za ciasne).
17
Umieść słoiki w stojaku do konserw i umieść w gotującej się wodzie w puszkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
18
Dodaj więcej wrzącej wody w razie potrzeby, aby przykryć słoiki o 1 do 2 cali. Doprowadzić wodę do toczącego się wrzenia; gotować 10 minut, dostosowując czas przetwarzania do wysokości.* Wyłącz ciepło i odstaw 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
19
Wyjąć słoiki z konserwy i odstawić w temperaturze pokojowej przez 24 godziny. Test uszczelnień słoików przez naciśnięcie centrów pokryw. Jeśli pokrywki nie pękają, słoiki są odpowiednio uszczelnione. Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej do 1 roku. Przechowywać w lodówce po otwarciu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
20
* Zapoznaj się z kompletnym przewodnikiem USDA do domowego konserwowania w nchfp.uga.edu/publications/publications_usda.html aby dostosować czas przetwarzania do wysokości.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje250
Ocena Zdrowia1
Magazyn