Oeufs Au Plat
Oeufs Au Plat może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 1 i kosztuje 57 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 198 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka masła, jajka, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 26%, co nie jest takie super. Podobne przepisy to Tosty pieczone po francusku ze śmietaną i jajkami (Oeufs au Plat Bressanne), PLAT-Pancetta, sałata, awokado i pomidor z Romano Aioli, oraz Oeufs En Cocotte With Lox.
Instrukcje
Pocierać temperaturę pokojową 9-calowa patelnia z masłem.
Umieść patelnię na palniku bez włączania go. Crack jajka na patelni po przeciwnych stronach patelni od siebie.
Włączyć ogień na średnio-niskie i gotować jajka, aż białka koagulują i stają się nieprzezroczyste. Doprawić jajka solą i podawać z kiełbasą z zielonej cebuli i sosem krewetkowym, jeśli chcesz.
Przedruk za zgodą mojego Nowego Orleanu: książka kucharska, John Besh., © Wrzesień 2009 Andrews McMeel Publishing