Odwrócona Karmelizowana Tarta Morelowa
Odwrócona karmelizowana tarta Morelowa to Wegetariańskie deser. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 287 kalorii, 3G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz morele, śmietanę do ubijania, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 16%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Do Góry Nogami Karmelizowana Tarta Jabłkowa, Tarta Jabłkowa Tatin {Do Góry Nogami Karmelizowana Tarta Jabłkowa}, oraz Morelowe Ciasto Do Góry Nogami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 218°.
Połącz 1/2 szklanki cukru, jeśli używasz moreli w puszkach (lub 3/4 szklanki cukru, jeśli używasz świeżych moreli) i 2 łyżki wody w ciężkim małym rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ogień i gotować bez mieszania, aż syrop jest głęboki bursztyn, od czasu do czasu szczotkowanie w dół boki patelni z ciasta szczotki zanurzone w wodzie i wirowanie patelni, o 8 protokół.
Dodaj masło i śmietanę (mieszanka będzie energicznie bąbelkować). Mieszaj na małym ogniu, aż wszystkie kawałki karmelu zostaną rozpuszczone. Natychmiast wlać karmel do nieprzywierającej patelni o średnicy 10 cali; zawirować, aby pokryć dno patelni. Ostrożnie umieść połówki moreli, zaokrągloną stronę w dół, szczelnie razem na Karmelu.
Rozwałkuj arkusz ciasta francuskiego na lekko posypanej mąką powierzchni do kwadratu 12 1/2 cala. Używając 12-calowego dna patelni lub talerza jako prowadnicy, pokrój ciasto na 12-calowe okrągłe.
Umieścić ciasto francuskie wokół moreli na patelni. Delikatnie naciśnij ciasto wokół moreli na krawędzi patelni.
Piec tarta, aż ciasto będzie nadmuchane i głęboko złocisty, około 25 minut.
Wyjąć z piekarnika; ostudzić 1 minutę.
Pokroić wokół krawędzi ciasta, aby poluzować.
Umieść duży talerz obramowany na patelni. Używając rękawic kuchennych jako pomocy, trzymaj patelnię i talerz szczelnie razem i odwróć, umożliwiając tartę i syrop spadnie na talerz. Ostrożnie podnieś patelnię. Przestawiaj morele, które mogły zostać wypchnięte.