Odważni piekarze robią Buche de Noel (ciasto z Jule)

Odważni piekarze robią Buche de Noel (ciasto z Jule)
Need a deser bezmleczny? Śmiali piekarze zrobić Buche de Noel (ciasto z Jule) może być super przepis, aby spróbować. Na $1.3 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 17g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 653 kalorie. Jeśli masz pod ręką cukier granulowany, skrobię kukurydzianą, żółtka jaj i kilka innych składników, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Ten przepis z Andreas Recipes ma 18 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Śmiali Piekarze Robią Ciasto Operowe, Czekolada z orzechów laskowych Bûche de Noël (Yule Log), oraz Yule Log (Bûche de Noël) z nadzieniem espresso Mascarpone dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małej misce wymieszać mąkę, skrobię kukurydzianą i czekoladę. Przesiać 1/3 suchych składników na mieszaninę jajeczną. Za pomocą szpatułki złóż mąkę. Upewnij się, że masz całą drogę do dna miski i wyciągnąć żadnej mieszanki mąki. Powtórz z kolejną trzecią mieszanki mąki, a następnie z ostatnią mąką. Nie powinno być suchych grudek ani plamek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i wygładzić wierzch tak, aby ciasto było równomiernie rozłożone na całej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Piec przez 10 do 12 minut. (Zacznij wypełniać.) Ciasto powinno odskoczyć po dotknięciu, a tester powinien wyjść czysty. Upewnij się, że nie gotuje się zbyt długo, ponieważ może wyschnąć, co utrudnia zwijanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Wyjmij ciasto z piekarnika i pozwól mu usiąść na patelni na stojaku z drutu.Przygotowanie Czekolada Krem Ser Nadzienie
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (4 Uncje) Chłodzonych Rogalików1 Opakowanie (4 Uncje) Chłodzonych Rogalików
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
W misce miksera stojącego (mocowanie na łopatce) wymieszaj zmiękczony Serek i cukier na średniej prędkości, aż uzyska kremową konsystencję.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (4 Uncje) Chłodzonych Rogalików1 Opakowanie (4 Uncje) Chłodzonych Rogalików
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Upewnij się, że stopiona czekolada wystygła.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
7
Dodaj go do mieszanki Serek i wymieszać ze średnią prędkością, aż kolor czekolady jest nawet w całym. W razie potrzeby zeskrobać boki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (4 Uncje) Chłodzonych Rogalików1 Opakowanie (4 Uncje) Chłodzonych Rogalików
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
8
Wymieszać z mlekiem i ekstraktem z wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
9
W razie potrzeby dodać dodatkowe mleko, aby nadzienie nie zesztywniało.Montaż Cz. 1
Składniki, których będziesz potrzebować
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
10
Uruchom nóż na krawędziach patelni, aby poluzować ciasto.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
11
Obróć patelnię na ciasto na płaską powierzchnię. Zdjąć patelnię i wyjąć pergamin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
1 łyżka Naturalnego Smalcu1 łyżka Naturalnego Smalcu
12
Połóż obok kolejny kawałek pergaminu i odkurz go cukrem pudrem. Ostrożnie obróć ciasto i umieść je na nowym pergaminie.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
13
Delikatnie rozprowadzić nadzienie z serem czekoladowym na torcie, pozostając około jednego cala od krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (4 Uncje) Chłodzonych Rogalików1 Opakowanie (4 Uncje) Chłodzonych Rogalików
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
14
Ostrożnie obrócić jedną długą krawędź ciasta na siebie, naciskając na pergamin. Kontynuuj toczenie ciasta, używając pergaminu, aby ciasto było przytulne do końca. Ciasto może pęknąć trochę, i to jest ok, ponieważ będzie pokrycie pęknięć z maślanym.
15
Upewnij się, że ciasto jest układanie szew stronie w dół. Owinąć pergamin wokół ciasta, a następnie owinąć w ręcznik. Zbierz końce i związać je jak pokazano na zdjęciu powyżej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
16
Umieścić na patelni z prześcieradłem w lodówce i schłodzić przez kilka godzin lub przez noc.Przygotowanie maślany krem (przygotować do 2 dni wcześniej i przechowywać w lodówce. Powrót do temperatury pokojowej przed udekorowaniem ciasta.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
17
W 2-quart sosie patelni, dodać wodę do około połowy pełne. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień na wolnym ogniu. Proszek espresso rozpuścić w wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
(po 1 Tubce) Schłodzone Ciasto Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczone(po 1 Tubce) Schłodzone Ciasto Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczone
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
18
W misce miksera stojącego ubijamy białka z cukrem. Ustaw miseczkę na patelni z gotującą się wodą i delikatnie mieszaj, aż cukier całkowicie się rozpuści i białka będą gorące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
19
Używając nasadki ubijaj jajka i cukier, aż mieszanina ostygnie w dotyku. Dołącz wiosło i ubić w zmiękczonym maśle. Kontynuuj ubijanie, aż mieszanina będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
20
Dodaj roztopioną i ostudzoną czekoladę i ubijaj, aż kolor czekolady będzie równomierny. Powoli dodawać mieszaninę espresso waniliową po 1 łyżeczce na raz, mieszając za każdym razem. (
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
(po 1 Tubce) Schłodzone Ciasto Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczone(po 1 Tubce) Schłodzone Ciasto Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczone
21
Dodaj powoli, aby upewnić się, że krem nie zsiadłe.) Przygotowanie Grzyby marcepanowe (przygotować do 3 dni wcześniej i przechowywać w szczelnym pojemniku.)
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
MarcepanMarcepan
22
W misce miksera stojącego (mocowanie łopatek), na małej prędkości ubijaj marcepan i połowę cukru, aż cukier się wchłonie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarcepanMarcepan
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
23
Dodać pozostały cukier i wymieszać. Będzie wyglądać jak drobne okruchy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
24
Dodaj 2 łyżki syropu kukurydzianego i mieszaj, aż mieszanina zacznie się trzymać razem po naciśnięciu rękami. Być może będziesz musiał dodać trochę więcej syropu kukurydzianego, po prostu przetestuj konsystencję mieszanki. Powinien nadal czuć się suchy i kruchy, a nie lepki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
25
Zagnieść marcepan na arkuszu papieru woskowego, aż będzie gładki. Jeśli marcepan jest nadal kruchy, możesz zanurzyć palce w odrobinie syropu kukurydzianego i kontynuować ugniatanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
MarcepanMarcepan
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
26
Zwinąć marcepan w cylinder i pokroić na 1 cal długości.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarcepanMarcepan
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
27
Zwiń połowę kawałków w kulki i kształt jak czapki grzybowe. Weź pozostałe kawałki i uformuj podstawy grzybów i naciśnij Czapki i podstawy razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
28
Pieczarki posmarować odrobiną kakao.Montaż Końcowy
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
29
Wyjmij ciasto z lodówki i rozpakuj. Za pomocą ostrego noża odetnij dwa końce po przekątnej, zaczynając od około 2 cali od każdego końca.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
30
Umieść kawałki papieru woskowego na talerzu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
31
Połóż duży kawałek drewna na papierze woskowym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
32
Umieść jeden z ciętych kawałków na górze kłody i przytrzymaj na miejscu za pomocą dwóch wykałaczek. Wciśnij wykałaczki głęboko, aby nie były widoczne.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
33
Połóż drugi cięty kawałek obok kłody.
34
Rozłóż maślany krem na całym cieście, w tym odsłoniętych końcach i guzki.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
35
Rozłóż krem maślany długimi pociągnięciami. Użyj widelca, aby narysować linie w maśle przypominające korę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KoraKora
36
Ostrożnie odciągnij papier woskowy i umieść gałązki rozmarynu i czerwone hots na torcie i włóż kilka gałązek rozmarynu wokół talerza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwone Cynamonowe CukierkiCzerwone Cynamonowe Cukierki
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
37
Na ciasto ułożyć grzyby. Ciasto lekko posmarować cukrem pudrem, aby wyglądało jak śnieg.Zasoby
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
38
Epicurious.com napełnianie galaretki
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
39
Roll Cake
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
40
Food Network-Buche de Noel, Gameplan: Buche de Noel
41
Food Network Buche de Noel Glace
42
Bibliografia
43
Wikipedia Buche de Noel
44
Wikipedia Yule LogWikipedia Genoise cake
45
Wikipedia Marcepan
Składniki, których będziesz potrzebować
MarcepanMarcepan
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia8
Magazyn