Odważni piekarze robią Buche de Noel (ciasto z Jule)

Need a deser bezmleczny? Śmiali piekarze zrobić Buche de Noel (ciasto z Jule) może być super przepis, aby spróbować. Na $1.3 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 17g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 653 kalorie. Jeśli masz pod ręką cukier granulowany, skrobię kukurydzianą, żółtka jaj i kilka innych składników, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Ten przepis z Andreas Recipes ma 18 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Śmiali Piekarze Robią Ciasto Operowe, Czekolada z orzechów laskowych Bûche de Noël (Yule Log), oraz Yule Log (Bûche de Noël) z nadzieniem espresso Mascarpone dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce wymieszać mąkę, skrobię kukurydzianą i czekoladę. Przesiać 1/3 suchych składników na mieszaninę jajeczną. Za pomocą szpatułki złóż mąkę. Upewnij się, że masz całą drogę do dna miski i wyciągnąć żadnej mieszanki mąki. Powtórz z kolejną trzecią mieszanki mąki, a następnie z ostatnią mąką. Nie powinno być suchych grudek ani plamek.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i wygładzić wierzch tak, aby ciasto było równomiernie rozłożone na całej patelni.
Piec przez 10 do 12 minut. (Zacznij wypełniać.) Ciasto powinno odskoczyć po dotknięciu, a tester powinien wyjść czysty. Upewnij się, że nie gotuje się zbyt długo, ponieważ może wyschnąć, co utrudnia zwijanie.
Wyjmij ciasto z piekarnika i pozwól mu usiąść na patelni na stojaku z drutu.Przygotowanie Czekolada Krem Ser Nadzienie
W misce miksera stojącego (mocowanie na łopatce) wymieszaj zmiękczony Serek i cukier na średniej prędkości, aż uzyska kremową konsystencję.
Upewnij się, że stopiona czekolada wystygła.
Dodaj go do mieszanki Serek i wymieszać ze średnią prędkością, aż kolor czekolady jest nawet w całym. W razie potrzeby zeskrobać boki.
Wymieszać z mlekiem i ekstraktem z wanilii.
W razie potrzeby dodać dodatkowe mleko, aby nadzienie nie zesztywniało.Montaż Cz. 1
Uruchom nóż na krawędziach patelni, aby poluzować ciasto.
Obróć patelnię na ciasto na płaską powierzchnię. Zdjąć patelnię i wyjąć pergamin.
Połóż obok kolejny kawałek pergaminu i odkurz go cukrem pudrem. Ostrożnie obróć ciasto i umieść je na nowym pergaminie.
Delikatnie rozprowadzić nadzienie z serem czekoladowym na torcie, pozostając około jednego cala od krawędzi.
Ostrożnie obrócić jedną długą krawędź ciasta na siebie, naciskając na pergamin. Kontynuuj toczenie ciasta, używając pergaminu, aby ciasto było przytulne do końca. Ciasto może pęknąć trochę, i to jest ok, ponieważ będzie pokrycie pęknięć z maślanym.
Upewnij się, że ciasto jest układanie szew stronie w dół. Owinąć pergamin wokół ciasta, a następnie owinąć w ręcznik. Zbierz końce i związać je jak pokazano na zdjęciu powyżej.
Umieścić na patelni z prześcieradłem w lodówce i schłodzić przez kilka godzin lub przez noc.Przygotowanie maślany krem (przygotować do 2 dni wcześniej i przechowywać w lodówce. Powrót do temperatury pokojowej przed udekorowaniem ciasta.)
W 2-quart sosie patelni, dodać wodę do około połowy pełne. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień na wolnym ogniu. Proszek espresso rozpuścić w wanilii.
W misce miksera stojącego ubijamy białka z cukrem. Ustaw miseczkę na patelni z gotującą się wodą i delikatnie mieszaj, aż cukier całkowicie się rozpuści i białka będą gorące.
Używając nasadki ubijaj jajka i cukier, aż mieszanina ostygnie w dotyku. Dołącz wiosło i ubić w zmiękczonym maśle. Kontynuuj ubijanie, aż mieszanina będzie gładka.
Dodaj roztopioną i ostudzoną czekoladę i ubijaj, aż kolor czekolady będzie równomierny. Powoli dodawać mieszaninę espresso waniliową po 1 łyżeczce na raz, mieszając za każdym razem. (
Dodaj powoli, aby upewnić się, że krem nie zsiadłe.) Przygotowanie Grzyby marcepanowe (przygotować do 3 dni wcześniej i przechowywać w szczelnym pojemniku.)
W misce miksera stojącego (mocowanie łopatek), na małej prędkości ubijaj marcepan i połowę cukru, aż cukier się wchłonie.
Dodać pozostały cukier i wymieszać. Będzie wyglądać jak drobne okruchy.
Dodaj 2 łyżki syropu kukurydzianego i mieszaj, aż mieszanina zacznie się trzymać razem po naciśnięciu rękami. Być może będziesz musiał dodać trochę więcej syropu kukurydzianego, po prostu przetestuj konsystencję mieszanki. Powinien nadal czuć się suchy i kruchy, a nie lepki.
Zagnieść marcepan na arkuszu papieru woskowego, aż będzie gładki. Jeśli marcepan jest nadal kruchy, możesz zanurzyć palce w odrobinie syropu kukurydzianego i kontynuować ugniatanie.
Zwinąć marcepan w cylinder i pokroić na 1 cal długości.
Zwiń połowę kawałków w kulki i kształt jak czapki grzybowe. Weź pozostałe kawałki i uformuj podstawy grzybów i naciśnij Czapki i podstawy razem.
Pieczarki posmarować odrobiną kakao.Montaż Końcowy
Wyjmij ciasto z lodówki i rozpakuj. Za pomocą ostrego noża odetnij dwa końce po przekątnej, zaczynając od około 2 cali od każdego końca.
Umieść kawałki papieru woskowego na talerzu.
Połóż duży kawałek drewna na papierze woskowym.
Umieść jeden z ciętych kawałków na górze kłody i przytrzymaj na miejscu za pomocą dwóch wykałaczek. Wciśnij wykałaczki głęboko, aby nie były widoczne.
Połóż drugi cięty kawałek obok kłody.
Rozłóż maślany krem na całym cieście, w tym odsłoniętych końcach i guzki.
Rozłóż krem maślany długimi pociągnięciami. Użyj widelca, aby narysować linie w maśle przypominające korę.
Ostrożnie odciągnij papier woskowy i umieść gałązki rozmarynu i czerwone hots na torcie i włóż kilka gałązek rozmarynu wokół talerza.
Na ciasto ułożyć grzyby. Ciasto lekko posmarować cukrem pudrem, aby wyglądało jak śnieg.Zasoby
Epicurious.com napełnianie galaretki
Food Network-Buche de Noel, Gameplan: Buche de Noel
Food Network Buche de Noel Glace
Wikipedia Yule LogWikipedia Genoise cake