Odliczanie #10 kandyzowane słodkie ziemniaki z chrupiącą polewą
Countdown #10 kandyzowane słodkie ziemniaki z chrupiącą polewą mogą być tylko dodatkiem, którego szukasz. Ten przepis daje 8 porcji z 316 kalorii, 4G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Za $1.09 za porcję, ten przepis okładki 14% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką hojną przyprawę do Pinch pumpkin pie, płatki kukurydziane, orzechy pekan i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 40 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 48%. Spróbuj Ciasto morelowe z kandyzowanym imbirem i chrupiącą polewą, Ciasto ze słodkich ziemniaków z chrupiącą polewą żurawinową, oraz Zdrowa zapiekanka ze słodkich ziemniaków z chrupiącą polewą owsianą dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Umieść słodkie ziemniaki w dużym garnku.
Dodaj tyle zimnej wody, aby przykryć 2 cale.
Dodaj duży kufel soli i zagotuj na średnim ogniu. Gotuj, aż ziemniaki będą lekko miękkie, ale nadal zachowają swój kształt, 10 do 12 minut. Odcedź i włóż z powrotem do garnka.
Połącz bulion z kurczaka i brązowy cukier na 10-calowej patelni na średnim ogniu i gotuj, aż zmniejszy się o połowę, około 5 minut.
Dodaj 3 łyżki masła, przyprawę do ciasta dyniowego, sporą szczyptę soli i pieprzu i wymieszaj, aby połączyć.
Dodaj ugotowane słodkie ziemniaki i delikatnie wymieszaj, aby pokryć. Gotuj, aż płyn się zmniejszy i uzyska syropowatą konsystencję, a słodkie ziemniaki będą miękkie, około 5 minut, mieszając co minutę.
W dużej misce połącz płatki kukurydziane, orzechy pekan, syrop klonowy i 2 łyżki roztopionego masła i mieszaj, aż się połączą. Odłóż na bok.
Posyp słodkie ziemniaki równą warstwą pianek i gotuj przez 3 minuty, aby trochę się stopiły. Na wierzch z chrupiącą polewą. Zmniejsz ogień do małego i gotuj, aż pianki całkowicie się stopią, około 2 minut.