Ocet Żurawinowy

Ocet Żurawinowy
Ocet żurawinowy wymaga około 1 godzina i 40 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 1104 kalorii, 0g białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 3 i kosztuje $5.08 za porcję. Niewiele osób lubi tę przystawkę. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz wodę, fasolki wanilii, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 14%. Spróbuj Ocet Żurawinowy, Ocet Żurawinowy Pomarańczowy, oraz Ciasto Z Octem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść żurawinę, syrop i sól na patelni i podgrzewaj na dużym ogniu, aż żurawina zacznie pękać.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Wyjąć z ognia, ostudzić, a następnie puree w blenderze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Dodać ocet i smak dla równowagi.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
4
Dodać więcej octu i rozcieńczyć wodą, jeśli to konieczne. Przecedzić przez drobny sitko do miski lub dzbana. Przechowywać w czystym słoiku lub butelce (nie używać metalowych pokrywek ani blatów) i przechowywać w lodówce. Utrzymuje kilka tygodni.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino RyżoweShaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
5
Trzymaj ten syrop pod ręką, aby dodać go do mrożonej herbaty i innych zimnych napojów lub do kłusowania owoców. Nie trzeba go przechowywać w lodówce. Wanilia jest mielona, aby upewnić się, że cały jej smak jest ekstrahowany do syropu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożona HerbataMrożona Herbata
WaniliaWanilia
OwoceOwoce
SyropSyrop
6
Do garnka włożyć cukier, wodę, fasolkę wanilii, szczyptę soli oraz liście tymianku i zagotować na dużym ogniu. Obniżyć ogień na wolnym ogniu i gotować około 4 protokół, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
TymianekTymianek
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Ochłoń. Syrop Puree w blenderze, aż ziarenka wanilii zostaną dokładnie posiekane w syropie. Przecedzić przez drobny sitko do wysterylizowanego słoika. Jeśli używasz ekstraktu waniliowego zamiast fasoli, dodaj ekstrakt po ostygnięciu syropu cukrowego i wlej do słoika. Szczelnie zamknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
WaniliaWanilia
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
SyropSyrop
FasolaFasola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia1
Magazyn