Ocet balsamiczny i imbir Bok Choy
Bok Choy z octem balsamicznym i imbirem to bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i wegetariański przepis na 4 porcje. Jedna porcja zawiera 103 kalorie , 0 g białka i 11 g tłuszczu . Za 39 centów za porcję ten przepis pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako tania przystawka. Ten przepis zachwycił 32 osoby. Udaj się do sklepu i kup wodę, oliwę z oliwek, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 19% . Wynik ten nie jest zbyt doskonały. Podobne przepisy to Bok Choy z pomarańczą imbirową , Bok Choy z pomarańczą imbirową i Bok Choy z sosem imbirowym .
Instrukcje
Oddziel liście od łodyg bok choy.
Łodygi pokroić na kawałki wielkości kęsa i posiekać liście.
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Ugotuj łodygi bok choy w oleju, aż będą lekko miękkie, około 3 minuty; dodaj wodę i liście i gotuj, aż woda odparuje, jeszcze około 10 minut. Wymieszaj kapary, czosnek i imbir; gotuj i mieszaj jeszcze 1 minutę.
Posyp bok choy octem i sokiem z cytryny i zdejmij z ognia; natychmiast podawaj.