Obfity Hoppin' John Stew

Obfity Hoppin' John Stew
Hearty Hoppin' John Stew to południowy przepis na 4 osoby. Jedna porcja zawiera 529 kalorii, 25 g białka i 19 g tłuszczu. Za 1,74 USD za porcję ten przepis pokrywa 31% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 40 minut. Dzięki temu przepisowi sylwester będzie jeszcze bardziej wyjątkowy. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Świetnie sprawdza się jako niedrogie danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. Mieszanka mieszanki brązowego i ryżu, papryki, cebuli i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 68%. Ten wynik jest solidny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Hoppin' John Stew, Hoppin' John Stew With White Cheddar Cheese Grits i Hoppin' John.

Instrukcje

1
Gotuj i mieszaj kiełbasę na dużej patelni na średnim ogniu, aż mięso będzie nadal lekko różowe, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
2
Zmieszaj seler i cebulę na kiełbasę; gotuj i mieszaj, aż cebula będzie przezroczysta, jeszcze około 5 minut. Wymieszaj czosnek i czerwoną paprykę w mieszance kiełbasy i gotuj, aż papryka będzie lekko miękka, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
3
Mieszankę ryżu brązowego i dzikiego, groszek czarnooki, pomidory z sokiem, bulion z kurczaka i przyprawę Cajun wymieszaj z kiełbasą i warzywami. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do małego i przykryć; gotować 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Dziki Ryż, Dokładnie WypłukanyDziki Ryż, Dokładnie Wypłukany
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
4
Zdejmij pokrywę, zwiększ ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu, aż gulasz zgęstnieje, około 15 minut. Doprawić solą i mielonym czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęknięty Czarny PieprzPęknięty Czarny Pieprz
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec to moje ulubione wina Stew. Pełne, czerwone wina, takie jak Malbec i Cabernet Sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Możesz wypróbować Barefoot Bubbly Pink Moscato. Recenzentom podoba się to z oceną 4,9 na 5 gwiazdek i ceną około 15 dolarów za butelkę.
Boso, musujące różowe Moscato
Boso, musujące różowe Moscato
Barefoot Bubbly Pink Moscato jest słodki i soczysty o wybuchowych aromatach i smakach. Najlepiej smakuje schłodzony (36-40 stopni F), ten musujący ma aromat i smak jaśminu i mandarynki uzupełniony czerwoną maliną, truskawką i granatem. Ciesz się kremowym i soczystym finiszem!
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia33
Magazyn