Obfite i zdrowe Minestrone z 3 fasolkami

Obfite i zdrowe Minestrone z 3 fasolkami
Obfite i zdrowe Minestrone z 3 fasolkami to śródziemnomorskie danie główne. Jedna porcja zawiera 760 kalorii, 34g białka, oraz 34g tłuszczu. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 4,61 USD za porcję. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest lubiany przez 21 smakoszy i kucharzy. Wystarczy mieszanka cebuli, wody, marchewki i garści innych składników, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia niesamowity wynik spoonacular 97%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Obfita, Zdrowa Zupa Minestrone, Obfite Minestrone, oraz Obfite Minestrone.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Odłóż na bok lub przygotuj wywar i pieczone pomidory.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
3
Rozgrzej duży garnek lub holenderski piekarnik na średnim lub średnim ogniu, dodaj oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, kilka obrotów patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodaj prosciutto i mieszaj kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
5
Dodaj posiekaną cebulę, seler, marchew, czosnek i paprykę chile, dopraw solą i pieprzem. Jeśli używasz ziemniaków, dodaj je tutaj. Jeśli używasz makaronu, podgrzej drugi średni garnek wody do wrzenia na makaron i gotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu dla al dente. Makaron ostudzić i skropić odrobiną oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Przykryj i przechowuj oddzielnie od zupy. Przykryj patelnię i podsmaż warzywa 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Dodaj fasolę cannellini, fasolę garbanzo, przygotowany wywar i przygotowane pomidory. Doprowadź zupę do wrzenia i dodaj zieloną fasolkę. Przenieś zupę z powrotem do bańki, a następnie wyłącz ogień i ostudź zupę. Przechowuj zupę w lodówce, aby przygotować posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zupa Krem Z BrokułówZupa Krem Z Brokułów
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Szalotka Pokrojona W Cienkie PółplasterkiSzalotka Pokrojona W Cienkie Półplasterki
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
1
Umieść zupę na średnim ogniu. Chrupiący chleb w ciepłym piekarniku. Gdy zupa się zagotuje, dodaj ugotowany makaron, escarole i odrobinę skórki z cytryny. Wyłącz ogień, gdy makaron się rozgrzeje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
EscaroleEscarole
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Zupę podawać w płytkich miseczkach i polać serem,skropić oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i chrupiącym chlebem do mycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
łyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwekłyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwek
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1
Do garnka włożyć skórkę sera, wiązkę ziół, cebulę, seler, marchewkę, skórkę z cytryny, liście laurowe, wywar z kurczaka i wodę i doprowadzić do bańki, a następnie zmniejszyć ogień do wrzenia. Dusić co najmniej 1 godzinę, a następnie wyjąć skórkę, wiązkę ziół i warzywa łyżką cedzakową lub sitkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Gruszki Bartlett Lub D'AnjouGruszki Bartlett Lub D'Anjou
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
1
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Ułóż pomidory na blasze do pieczenia lub blasze do pieczenia w jednej warstwie. Rozsyp czosnek wśród pomidorów, posmaruj oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i dopraw solą i pieprzem. Piecz pomidory, aż pękną, a Skórki podzielą się i zaczną zwęglić, około 30 minut. Ostudzić pomidory, aż ostygną na tyle, aby można je było obsłużyć i obrać.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
3
Umieść pomidory w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy

Składniki

425papryka habanerofasola cannellini, osuszonafasola cannellini, osuszona155 uncji) może garbanzo fasola, odsączona5 uncji) może garbanzo fasola, odsączona2marchew obrana i drobno posiekanamarchew obrana i drobno posiekana2marchew, pokrojona pod kątemmarchew, pokrojona pod kątem2(mequite, hikora lub olcha)seler drobno posiekanyseler drobno posiekany2(mequite, hikora lub olcha)seler naciowy pokrojony pod kątemseler naciowy pokrojony pod kątem1mała głowaescarole lub mały pęczek boćwiny, rozdrobnionyescarole lub mały pęczek boćwiny, rozdrobniony9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)4trochę posiekanej cukiniiGorący, chrupiący chleb do myciaGorący, chrupiący chleb do mycia2świeże liście lauroweświeże liście laurowe142papryka habaneroświeża, cienka fasolka szparagowa, pokrojona na trzy częściświeża, cienka fasolka szparagowa, pokrojona na trzy części12 3/4 szklanki całych migdałów, ze skórką i uprażonychKilka czosnków, rozgniecionychKilka czosnków, rozgniecionych1Skórka z cytryny obranaSkórka z cytryny obrana4trochę posiekanej cukiniiSkórka cytrynowaSkórka cytrynowa2Spód: okruszki z herbatników grahamoliwa z oliwek extra virgin, plus trochę do mżawkioliwa z oliwek extra virgin, plus trochę do mżawki4trochę posiekanej cukiniiOliwa z oliwek Extra virgin, do liberalnego mżeniaOliwa z oliwek Extra virgin, do liberalnego mżenia1cebula posiekanacebula posiekana1cebula, obrana i poćwiartowanacebula, obrana i poćwiartowana4trochę posiekanej cukiniiSer parmezan, rozdrobniony, do polewySer parmezan, rozdrobniony, do polewy1łyżka czerwony ocet winnyskórka przycięta z kawałka sera Parmigiano-Reggiano lub 3 małe kawałki skórki być może zaoszczędzoneskórka przycięta z kawałka sera Parmigiano-Reggiano lub 3 małe kawałki skórki być może zaoszczędzone24larges24 Dojrzałe organiczne pomidory winorośli lub duże pomidory śliwkowe24 Dojrzałe organiczne pomidory winorośli lub duże pomidory śliwkowe454papryka habaneroziemniaki, posiekane lub 1 szklanka małego makaronuziemniaki, posiekane lub 1 szklanka małego makaronu1calegruby kawałek prosciutto di Parma, około 1/4 funta, opcjonalniegruby kawałek prosciutto di Parma, około 1/4 funta, opcjonalnie1czerwona papryka chili, drobno posiekana lub cienko pokrojona (zalecane: Fresno lub Holland)czerwona papryka chili, drobno posiekana lub cienko pokrojona (zalecane: Fresno lub Holland)4trochę posiekanej cukiniiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz1sprigWiązka ziół po kilka po świeży tymianek, pietruszka i rozmaryn, wiązanaWiązka ziół po kilka po świeży tymianek, pietruszka i rozmaryn, wiązana3Średnia żółta cebula, posiekana12 szklanek wody12 szklanek wody

Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano

Chianti, Verdicchio i Trebbiano to świetny wybór dla Minestrone. Włosi znają Jedzenie i znają wino. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Bibbiano Chianti Classico Riserva. Recenzentom podoba się to z oceną 4,9 na 5 gwiazdek i ceną około 28 dolarów za butelkę.
Bibbiano Chianti Classico Riserva
Bibbiano Chianti Classico Riserva
Dobrze wyważone, aromatyczne wino, które jest szczególnie dobre dla rocznika. Oferuje atrakcyjne czerwone wiśnie i jagody oraz pikantne, dymne nuty herbaty garrigue I lapsang suchong na nosie i podniebieniu. Ma jedwabisty atak, dobrze wyważone podniebienie i trwałe wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn