Obfite i zdrowe Minestrone z 3 fasolkami

Obfite i zdrowe Minestrone z 3 fasolkami
Obfite i zdrowe Minestrone z 3 fasolkami to śródziemnomorskie danie główne. Jedna porcja zawiera 760 kalorii, 34g białka, oraz 34g tłuszczu. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 4,61 USD za porcję. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest lubiany przez 21 smakoszy i kucharzy. Wystarczy mieszanka cebuli, wody, marchewki i garści innych składników, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia niesamowity wynik spoonacular 97%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Obfita, Zdrowa Zupa Minestrone, Obfite Minestrone, oraz Obfite Minestrone.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Odłóż na bok lub przygotuj wywar i pieczone pomidory.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
3
Rozgrzej duży garnek lub holenderski piekarnik na średnim lub średnim ogniu, dodaj oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, kilka obrotów patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie PlasterkiDuża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Dodaj prosciutto i mieszaj kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
5
Dodaj posiekaną cebulę, seler, marchew, czosnek i paprykę chile, dopraw solą i pieprzem. Jeśli używasz ziemniaków, dodaj je tutaj. Jeśli używasz makaronu, podgrzej drugi średni garnek wody do wrzenia na makaron i gotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu dla al dente. Makaron ostudzić i skropić odrobiną oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Przykryj i przechowuj oddzielnie od zupy. Przykryj patelnię i podsmaż warzywa 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie PlasterkiDuża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
6
Dodaj fasolę cannellini, fasolę garbanzo, przygotowany wywar i przygotowane pomidory. Doprowadź zupę do wrzenia i dodaj zieloną fasolkę. Przenieś zupę z powrotem do bańki, a następnie wyłącz ogień i ostudź zupę. Przechowuj zupę w lodówce, aby przygotować posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zupa Krem Z BrokułówZupa Krem Z Brokułów
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod KątemGotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
1
Umieść zupę na średnim ogniu. Chrupiący chleb w ciepłym piekarniku. Gdy zupa się zagotuje, dodaj ugotowany makaron, escarole i odrobinę skórki z cytryny. Wyłącz ogień, gdy makaron się rozgrzeje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
EscaroleEscarole
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Zupę podawać w płytkich miseczkach i polać serem,skropić oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i chrupiącym chlebem do mycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie PlasterkiDuża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
łyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwekłyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwek
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Do garnka włożyć skórkę sera, wiązkę ziół, cebulę, seler, marchewkę, skórkę z cytryny, liście laurowe, wywar z kurczaka i wodę i doprowadzić do bańki, a następnie zmniejszyć ogień do wrzenia. Dusić co najmniej 1 godzinę, a następnie wyjąć skórkę, wiązkę ziół i warzywa łyżką cedzakową lub sitkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
1
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Ułóż pomidory na blasze do pieczenia lub blasze do pieczenia w jednej warstwie. Rozsyp czosnek wśród pomidorów, posmaruj oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i dopraw solą i pieprzem. Piecz pomidory, aż pękną, a Skórki podzielą się i zaczną zwęglić, około 30 minut. Ostudzić pomidory, aż ostygną na tyle, aby można je było obsłużyć i obrać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie PlasterkiDuża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
3
Umieść pomidory w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o

Składniki

425opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgefasola cannellini, osuszonafasola cannellini, osuszona155 uncji) może garbanzo fasola, odsączona5 uncji) może garbanzo fasola, odsączona2marchew obrana i drobno posiekanamarchew obrana i drobno posiekana2marchew, pokrojona pod kątemmarchew, pokrojona pod kątem2(mequite, hikora lub olcha)seler drobno posiekanyseler drobno posiekany2(mequite, hikora lub olcha)seler naciowy pokrojony pod kątemseler naciowy pokrojony pod kątem1mała głowaescarole lub mały pęczek boćwiny, rozdrobnionyescarole lub mały pęczek boćwiny, rozdrobniony9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)4krewetki i żyłkiGorący, chrupiący chleb do myciaGorący, chrupiący chleb do mycia2świeże liście lauroweświeże liście laurowe142opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeświeża, cienka fasolka szparagowa, pokrojona na trzy częściświeża, cienka fasolka szparagowa, pokrojona na trzy części12 3/4 szklanki całych migdałów, ze skórką i uprażonychKilka czosnków, rozgniecionychKilka czosnków, rozgniecionych1Skórka z cytryny obranaSkórka z cytryny obrana4krewetki i żyłkiSkórka cytrynowaSkórka cytrynowa22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuoliwa z oliwek extra virgin, plus trochę do mżawkioliwa z oliwek extra virgin, plus trochę do mżawki4krewetki i żyłkiOliwa z oliwek Extra virgin, do liberalnego mżeniaOliwa z oliwek Extra virgin, do liberalnego mżenia1cebula posiekanacebula posiekana1cebula, obrana i poćwiartowanacebula, obrana i poćwiartowana4krewetki i żyłkiSer parmezan, rozdrobniony, do polewySer parmezan, rozdrobniony, do polewy1łyżka czerwony ocet winnyskórka przycięta z kawałka sera Parmigiano-Reggiano lub 3 małe kawałki skórki być może zaoszczędzoneskórka przycięta z kawałka sera Parmigiano-Reggiano lub 3 małe kawałki skórki być może zaoszczędzone24larges24 Dojrzałe organiczne pomidory winorośli lub duże pomidory śliwkowe24 Dojrzałe organiczne pomidory winorośli lub duże pomidory śliwkowe454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeziemniaki, posiekane lub 1 szklanka małego makaronuziemniaki, posiekane lub 1 szklanka małego makaronu1calegruby kawałek prosciutto di Parma, około 1/4 funta, opcjonalniegruby kawałek prosciutto di Parma, około 1/4 funta, opcjonalnie1czerwona papryka chili, drobno posiekana lub cienko pokrojona (zalecane: Fresno lub Holland)czerwona papryka chili, drobno posiekana lub cienko pokrojona (zalecane: Fresno lub Holland)4krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz1sprigWiązka ziół po kilka po świeży tymianek, pietruszka i rozmaryn, wiązanaWiązka ziół po kilka po świeży tymianek, pietruszka i rozmaryn, wiązana3Średnia żółta cebula, posiekana12 szklanek wody12 szklanek wody

Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano

Chianti, Verdicchio i Trebbiano to świetny wybór dla Minestrone. Włosi znają Jedzenie i znają wino. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Bibbiano Chianti Classico Riserva. Recenzentom podoba się to z oceną 4,9 na 5 gwiazdek i ceną około 28 dolarów za butelkę.
Bibbiano Chianti Classico Riserva
Bibbiano Chianti Classico Riserva
Dobrze wyważone, aromatyczne wino, które jest szczególnie dobre dla rocznika. Oferuje atrakcyjne czerwone wiśnie i jagody oraz pikantne, dymne nuty herbaty garrigue I lapsang suchong na nosie i podniebieniu. Ma jedwabisty atak, dobrze wyważone podniebienie i trwałe wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn