Obfity bezmięsny Minestrone to śródziemnomorska przystawka. Za 92 centy za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 189 kalorii , 7 g białka i 7 g tłuszczu . Ten przepis służy 8 osobom. Został dostarczony przez Taste of Home. Ten przepis zachwycił 38 osób. Mieszanka pomidorów, ząbków czosnku, oregano i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 10 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 94% . Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Bezmięsne włoskie Minestrone , Obfite bezmięsne chili i Obfite i zdrowe bezmięsne Ragù .
Instrukcje
1
W holenderskim piekarniku podsmaż cebulę na oleju przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czerwona Papryka, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1/2 Szklanki Drobno Pokrojonej Cebuli (około 1/2 Małej Cebuli)
Minestrone bardzo dobrze współpracuje z Chianti, Verdicchio i Trebbiano. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Możesz spróbować Santa Margherita Chianti Classico Riserva. Recenzentom podoba się to z oceną 4,8 na 5 gwiazdek i ceną około 27 dolarów za butelkę.
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Aromaty tego złożonego czerwonego wina rozciągają się od wiśni i śliwek po kwiaty mieczyków i ziemisty krzemień. Taninowe, dojrzewające w dębie smaki są jasne i okrągłe, z wytrawnym, ciepłym, ziemistym finiszem. Polecane do mięs z grilla, jak pokrojony stek Chianina, lub do dziczyzny, jak bażant nadziewany truflami. Doskonale smakuje także z dojrzałymi serami.