Obfite bezmięsne Minestrone

Obfite bezmięsne Minestrone
Obfity bezmięsny Minestrone to śródziemnomorska przystawka. Za 92 centy za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 189 kalorii , 7 g białka i 7 g tłuszczu . Ten przepis służy 8 osobom. Został dostarczony przez Taste of Home. Ten przepis zachwycił 38 osób. Mieszanka pomidorów, ząbków czosnku, oregano i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 10 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 94% . Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Bezmięsne włoskie Minestrone , Obfite bezmięsne chili i Obfite i zdrowe bezmięsne Ragù .

Instrukcje

1
W holenderskim piekarniku podsmaż cebulę na oleju przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Penne (makaron W Kształcie Pióra) Lub Farfalle (makaron W Kształcie Dużej Muszki)Penne (makaron W Kształcie Pióra) Lub Farfalle (makaron W Kształcie Dużej Muszki)
(w Kształcie Pióra(w Kształcie Pióra
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papryka Cubanelle, Posiekana Lub Pokrojona W Cienkie PlasterkiPapryka Cubanelle, Posiekana Lub Pokrojona W Cienkie Plasterki
2
Dodać seler, marchew, kapustę, zieloną paprykę, cukinię i czosnek; smażyć 3 minuty dłużej. Wymieszaj wodę, pomidory, fasolę, przecier pomidorowy, sos pomidorowy i przyprawy. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i dusić przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Blok (8 Uncji) Sera Colby, Pokrojonego W Kostkę1 Blok (8 Uncji) Sera Colby, Pokrojonego W Kostkę
2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego
Kurczak Z Rożna Bez Skóry, Pozbawiony Kości I Pocięty Na Kawałki O Wymiarach 1 1/2 Na 1/2 CalaKurczak Z Rożna Bez Skóry, Pozbawiony Kości I Pocięty Na Kawałki O Wymiarach 1 1/2 Na 1/2 Cala
Sałatka Goya I Przyprawa WarzywnaSałatka Goya I Przyprawa Warzywna
Pokruszone Płatki Czerwonej Papryki I Dodatkowo Do DekoracjiPokruszone Płatki Czerwonej Papryki I Dodatkowo Do Dekoracji
1 Widelec1 Widelec
Włoski Chleb (o Grubości 3/4 Cala), TostowyWłoski Chleb (o Grubości 3/4 Cala), Tostowy
Posiekana świeża Bazylia Lub 2 łyżki Suszonej BazyliiPosiekana świeża Bazylia Lub 2 łyżki Suszonej Bazylii
1 Blok (8 Uncji) Sera Colby, Pokrojonego W Kostkę1 Blok (8 Uncji) Sera Colby, Pokrojonego W Kostkę
Makaron Penne)Makaron Penne)
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
1 Op. (4 Porcje) Żelatyna Marki JELL-O O Smaku Jagodowo-niebieskim1 Op. (4 Porcje) Żelatyna Marki JELL-O O Smaku Jagodowo-niebieskim
3
Wymieszaj makaron; gotuj 12-15 minut dłużej lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (6 Uncji) Sera Mozzarella Pokrojonego W Plasterki Lub Startego1 Opakowanie (6 Uncji) Sera Mozzarella Pokrojonego W Plasterki Lub Startego
4
W razie potrzeby udekoruj każdą porcję bazylią i serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Blok Sera Colby, Pokroić W KostkęBlok Sera Colby, Pokroić W Kostkę
1 Funt Penne (makaron W Kształcie Pióra) Lub Farfalle (duży Makaron W Kształcie Muszki)1 Funt Penne (makaron W Kształcie Pióra) Lub Farfalle (duży Makaron W Kształcie Muszki)

Składniki

1zostawićFresh basil and shaved Parmesan cheese, optionalFresh basil and shaved Parmesan cheese, optional70(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)kapusta posiekanakapusta posiekana425(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)fasola garbanzo lub ciecierzyca, opłukana i osuszonafasola garbanzo lub ciecierzyca, opłukana i osuszona794(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)puszki każdy) pomidory pokrojone w kostkę, nieoczyszczonepuszki każdy) pomidory pokrojone w kostkę, nieoczyszczone227(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)sos pomidorowy puszkasos pomidorowy puszka21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejmarchew posiekanamarchew posiekana01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno2sklasyfikowany trener motywacyjny 200-prądowyżeberka selera posiekaneżeberka selera posiekane21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Gorąca woda (100°F)Gorąca woda (100°F)3pokroić w jadalne bułeczkisuszone płatki pietruszkisuszone płatki pietruszki6ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone1( bakłażany)zielony pieprz, posiekanyzielony pieprz, posiekany3pokroić w jadalne bułeczkiSok z cytryny GoyaSok z cytryny Goya1Dużecebula posiekanacebula posiekana21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.suszone oreganosuszone oregano50(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)1 łyżka suszonej marsali1 łyżka suszonej marsali11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.3/4 szklanki posiekanej trójkolorowej mieszanki sałatki colesław3/4 szklanki posiekanej trójkolorowej mieszanki sałatki colesław12 w. chipsy z białej czekoladysrebrne nonpareilesrebrne nonpareile425(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)puszka przecier pomidorowypuszka przecier pomidorowy8286 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 op. (4 porcje) Żelatyna marki JELL-O o smaku jagodowo-niebieskim1 op. (4 porcje) Żelatyna marki JELL-O o smaku jagodowo-niebieskim1( bakłażany)cukinia posiekanacukinia posiekana

Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano

Minestrone bardzo dobrze współpracuje z Chianti, Verdicchio i Trebbiano. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Możesz spróbować Santa Margherita Chianti Classico Riserva. Recenzentom podoba się to z oceną 4,8 na 5 gwiazdek i ceną około 27 dolarów za butelkę.
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Aromaty tego złożonego czerwonego wina rozciągają się od wiśni i śliwek po kwiaty mieczyków i ziemisty krzemień. Taninowe, dojrzewające w dębie smaki są jasne i okrągłe, z wytrawnym, ciepłym, ziemistym finiszem. Polecane do mięs z grilla, jak pokrojony stek Chianina, lub do dziczyzny, jak bażant nadziewany truflami. Doskonale smakuje także z dojrzałymi serami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia44
Magazyn