Obfite bezmięsne Minestrone

Obfite bezmięsne Minestrone
Obfity bezmięsny Minestrone to śródziemnomorska przystawka. Za 92 centy za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 189 kalorii , 7 g białka i 7 g tłuszczu . Ten przepis służy 8 osobom. Został dostarczony przez Taste of Home. Ten przepis zachwycił 38 osób. Mieszanka pomidorów, ząbków czosnku, oregano i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 10 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 94% . Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Bezmięsne włoskie Minestrone , Obfite bezmięsne chili i Obfite i zdrowe bezmięsne Ragù .

Instrukcje

1
W holenderskim piekarniku podsmaż cebulę na oleju przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czerwona Papryka, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm1 Czerwona Papryka, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1/2 Szklanki Drobno Pokrojonej Cebuli (około 1/2 Małej Cebuli)1/2 Szklanki Drobno Pokrojonej Cebuli (około 1/2 Małej Cebuli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (16 Uncji) Surowego Makaronu Spiralnego1 Opakowanie (16 Uncji) Surowego Makaronu Spiralnego
2
Dodać seler, marchew, kapustę, zieloną paprykę, cukinię i czosnek; smażyć 3 minuty dłużej. Wymieszaj wodę, pomidory, fasolę, przecier pomidorowy, sos pomidorowy i przyprawy. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i dusić przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 średnich Cukinii Pokrojonych W Plasterki4 Do 5 średnich Cukinii Pokrojonych W Plasterki
2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Namoczone Wióry DrzewneNamoczone Wióry Drzewne
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
1/2 średniego Ogórka, Obranego, Pozbawionego Gniazd Nasiennych I Pokrojonego W Paski1/2 średniego Ogórka, Obranego, Pozbawionego Gniazd Nasiennych I Pokrojonego W Paski
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
2 łyżki świeżo Posiekanej Zielonej Cebulki2 łyżki świeżo Posiekanej Zielonej Cebulki
Suszone Pomidory W Oleju, Odsączone I Pokrojone W Drobną KostkęSuszone Pomidory W Oleju, Odsączone I Pokrojone W Drobną Kostkę
1 żółta Papryka, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm1 żółta Papryka, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
3
Wymieszaj makaron; gotuj 12-15 minut dłużej lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżeczki Posiekanego świeżego Oregano Lub 1-1/4 łyżeczki Suszonego Oregano4 łyżeczki Posiekanego świeżego Oregano Lub 1-1/4 łyżeczki Suszonego Oregano
4
W razie potrzeby udekoruj każdą porcję bazylią i serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka

Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano

Minestrone bardzo dobrze współpracuje z Chianti, Verdicchio i Trebbiano. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Możesz spróbować Santa Margherita Chianti Classico Riserva. Recenzentom podoba się to z oceną 4,8 na 5 gwiazdek i ceną około 27 dolarów za butelkę.
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Aromaty tego złożonego czerwonego wina rozciągają się od wiśni i śliwek po kwiaty mieczyków i ziemisty krzemień. Taninowe, dojrzewające w dębie smaki są jasne i okrągłe, z wytrawnym, ciepłym, ziemistym finiszem. Polecane do mięs z grilla, jak pokrojony stek Chianina, lub do dziczyzny, jak bażant nadziewany truflami. Doskonale smakuje także z dojrzałymi serami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia44
Magazyn